Una quinzena de tècnics d’Educació dels ajuntaments de Badalona, Cornellà de Llobregat, Gavà, Granollers, Mollet del Vallès i Terrassa i les direccions dels nou centres que integren la Xarxa de centres municipals d’Educació Especial s’han trobat avui al Pati Manning de Barcelona per definir el Pla d’acció i els objectius de treball.
La Xarxa està integrada actualment per 6 municipis que apleguen 9 centres d’educació especial amb un alumnat total de gairebé 700 persones. Foto: Diputació de Barcelona.
Crear i fomentar espais de reflexió i intercanvi en el marc de l’educació inclusiva i la transformació educativa, fer xarxa al territori, obrir els centres a l’entorn, i establir criteris de referència de necessitats de cada perfil i edat per a totes les escoles són les primeres línies de treball, decidides avui, de la Xarxa de centres municipals d’educació especial de la Diputació de Barcelona.
La Xarxa està integrada actualment per 6 municipis que apleguen 9 centres d’educació especial amb un alumnat total de gairebé 700 persones, que representen el 47% de l’oferta pública d’educació especial a la demarcació de Barcelona, i ocupen un total de 226 professionals.
Aquesta xarxa s’inscriu dins de l’estratègia de consolidació d’un sistema de xarxes de centres educatius de titularitat municipal de la Diputació de Barcelona, que pretén reforçar l’acció dels governs locals en el desenvolupament d’un Servei d’Educació de Catalunya.
Actualment hi ha constituïdes o en vies de constituir-se altres 3 xarxes: la xarxa d’escoles municipals de persones adultes, la xarxa d’escoles municipals de música i properament la xarxa d’escoles bressol municipals. Amb les 4 xarxes s’aplegaran prop de 600 centres educatius municipals que donen servei a gairebé 64.000 alumnes.
Amb la Xarxa de centres municipals d’educació especial es pretén reforçar del paper dels centres municipals que ofereixen suport educatiu a l’alumnat amb necessitats especials i l’acompanyament a les seves famílies, i donar suport els ajuntaments en l’assoliment d’un sistema d’educació inclusiu.