28 de febrer del 2023

0
336

1465
Batalla de Calaf o de Prats de Rei durant la Guerra Civil Catalana

Enfrontament a Calaf entre l’exèrcit de Pere el Conestable de Portugal, que comandaven Jofre de Rocabertí i de Montcada i Bernat Gilabert III de Cruïlles, contra els partidaris de Joan el Sense Fe, comandats per l’aragonès Fernando de Rebolledo i Joan Ramon Folc IV de Cardona, que va acabar amb victòria reial.

1789
Els Rebomboris del pa

El Rebomboris del pa van ser una revolta popular espontània contra la pujada del preu del pa que es va produir a Barcelona el 28 de febrer de 1789. El moviment es va estendre uns quants dies i va adquirir una gran violència i, finalment, va ser reprimit pel capità general de Catalunya, Francisco González y de Bassecourt, comte d’El Asalto.

1808
La Ciutadella i el castell de Montjuïc són ocupats per les tropes franceses

Les tropes franceses ocupen a Barcelona per sorpresa la Ciutadella i el castell de Montjuïc. La Ciutadella és una fortalesa militar construïda després de la guerra de Successió amb la intenció de reprimir els barcelonins. Fou enderrocada a mitjans del segle XIX i al seu solar es va construir el parc de la Ciutadella. El castell de Montjuïc també va ser una fortalesa militar i, després de la guerra civil, un museu militar.

1954
Mor Apolinar de Cáceres Gordo

Mor el barceloní Apolinar de Cáceres Gordo, magistrat.

1992
Mor Rosa Maria Arquimbau i Cardil

Mor la barcelonina Rosa Maria Arquimbau, escriptora i periodista.

2004
Mor Carme Laforet Díaz

Mor la barcelonina Carme Laforet, escriptora en llengua castellana. 
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.