El descens de l’atur i l’augment d’exportacions impulsen la recuperació econòmica barcelonina al 4rt trimestre de l’any 2017

0
172

19-02-2018

L’Informe Trimestral de Conjuntura de la Diputació de Barcelona del 4rt trimestre indica que l’atur se situa en 339.700, xifra que representa la meitat dels que es donava a l’any 2013


La demarcació de Barcelona ha exportat béns per un valor de prop de 10 mil milions d’euros, un 11% superior a la del mateix període de l’any 2016

El nombre de centres de cotització registrats augmenta prop d’1% interanual

L’informe mostra que per divuitè trimestre consecutiu es produeix un descens anual significatiu dels aturats estimats. Infografia de la Diputació de Barcelona.

La disminució de l’atur, l’augment de les exportacions, del nombre de passatgers de l’aeroport o la constitució d’hipoteques continuen impulsant la recuperació econòmica a la demarcació de Barcelona, segons l’Informe de conjuntura socioeconòmica de la Diputació de Barcelona (4rt trimestre 2017).
 
L’estudi mostra que per divuitè trimestre consecutiu es produeix un descens anual significatiu dels aturats estimats. Les dades de l’EPA del quart trimestre de 2017 mostren com la població aturada estimada ha caigut un 17% interanual. Així, el nombre total d’aturats estimats es situa en 339.700, xifra que representa la meitat dels que es donaven a l’any 2013, i suposen 71 mil aturats menys respecte l’any anterior. L’atur masculí ha baixat un 16%, i el femení ho fa en un 18%.
 
Pel que fa a la població ocupada estimada, aquesta continua augmentant interanualment, concretament en aquest trimestre ho ha fet en un 3,5%, dissetè trimestre consecutiu d’increment. Així, la variació interanual situa la xifra d’ocupats en el quart trimestre de 2017 en 2.451.600. L’augment de l’ocupació ha estat lleugerament superior en els homes (3,7%) que en les dones (3,2%). La taxa d’ocupació de 16 a 64 anys es situa en el 69,5%, el percentatge més elevat des de finals de l’any 2008.
 
Tot i així, aquest darrer trimestre mostra símptomes d’alentiment en el creixement de les empreses o en el treball autònom, i en alguns casos xifres negatives la creació de societats mercantils. 

D’aquesta manera, el nombre de centres de cotització registrats (dada que s’aproxima al nombre d’empreses) a la demarcació de Barcelona el quart trimestre de 2017 ha augmentat un 0,8% interanual (el menor augment dels darrers quatre anys), el que representa 1.483 empreses més respecte el mateix període de l’any anterior, i situant el nombre d’empreses totals d’aquest quart trimestre en 185.911.
 
Les exportacions continuen representant un dels indicadors més positius en aquest anys. En concret, la demarcació de Barcelona ha exportat béns per un valor prop de deu mil milions d’euros en els dos primers mesos del quart trimestre de 2017, xifra superior (11,2%) a la del mateix període de l’any anterior.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.