La Garriga

0
795

La Garriga es troba a la província de Barcelona, dins la comarca del Vallès Oriental, té una població de 14.585 (INE 2008) i una extensió de 19,72 km2.

Els seus origens daten de la més remota antiguitat, ja que aquest territori ha estat sempre un lloc de pas entre la plana de Vic i el Vallès. La vila romana de Can Terrés es troba al sur del municipi i va ser construida al segle I a.C. Tenia 200m2 i es considera un dels assentaments rurals d’època romana més rellevant del patrimoni cultural català. L’antiga esglèsia parroquial combina elements romànics, i gòtics. Conté un retaule gòtic dedicat al patró de la Garriga, Sant Esteve, que data del 1492.

Amb la regressió de l’agricultura s’ha anat desenvolupant una indústria força diversificada. Per rams, les ocupacions principals són: les activitats diverses, en gran porcentatge i desprès l’alimentació, la fusta, la metal·lúrgia i el tèxtil. Segons els sectors de producció, els serveis i el comerç anirien en primer lloc, i segons la població activa que s’hi dedica, serien els llocs prioritaris la fusta, el textil, la construcció i el comerç.

La Garriga fou un dels llocs d’estigüeix de la burguesia catalana d’inicis del segle XX i fou bombardejada per l’aviació franquista durant la guerra civil. De fet encara es conserva, com a reclam turístic, un refugi antiaeri de l’època.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.