Repunt de l’ocupació turística a les comarques de Barcelona durant el mes de juliol

0
117

02.08.17

L’ocupació turística a la demarcació de Barcelona ha crescut de forma generalitzada aquest mes de juliol respecte el 2016 a totes les tipologies d’allotjament: establiments hotelers, de turisme rural, càmpings i apartaments turístics. Són dades de l’Enquesta Flaix d’Ocupació Turística, elaborada pel Laboratori de Turisme de la Diputació de Barcelona. 
 
Turisme rural
 
El turisme rural lidera l’augment de l’ocupació turística a l’entorn de Barcelona. Segons l’anàlisi –que no inclou ni la ciutat de Barcelona ni la resta del Barcelonès- els establiments de turisme rural han tingut una ocupació mitjana el mes de juliol del 66,6%, fet que suposa un augment de més de 20 punts percentuals respecte el 2016.
 
La comarca amb l’ocupació més alta el mes de juliol ha estat el Moianès (84,5%), seguida del Bages (72,4%). Totes les comarques registren creixements durant les dues quinzenes menys l’Alt Penedès, que ha perdut ocupació durant la segona part del mes. El Vallès Oriental, de la seva banda, també ha registrat un lleuger descens –d’uns 3 punts percentuals- durant tot el mes.  
 
Establiments hotelers
 
Pel que fa a l’ocupació en els establiments hotelers a l’entorn de Barcelona, se situa al 85,2% el mes de juliol. Això representa un creixement de 1,7 punts percentuals respecte el 2016, amb variacions positives durant les dues quinzenes del mes.
 
Nou de les 11 comarques analitzades tenen, a més, ocupacions superiors a les 2016. Les millors dades d’aquest mes de juliol són per les comarques del Baix Llobregat, el Maresme i el Garraf, les tres amb valors superiors al 85%.
 
Càmpings
 
La mitjana d’ocupació al juliol dels establiments de càmping de la demarcació és del 69,1%, fet que suposa un augment de 4 punts percentuals per sobre del valor mig registrat el 2016. L’increment és diferent segons la marca turística analitzada. Així, la marca Costa Barcelona –que aglutina el 88% de les places- creix en 1,4 punts percentuals. De la seva banda, les comarques d’interior –dins les marques Pirineus Barcelona i Paisatges Barcelona- obtenen creixements de més de 10 punts.

Apartaments turístics
 
Finalment, l’ocupació en els apartaments turístics -només disponible pel conjunt de comarques de la marca Costa Barcelona – se situa en el 87,3%, que representa un augment de 5,2 punts percentuals sobre la mitjana de 2016.  
 
L’ Enquesta Flaix d’Ocupació Turística és un treball del Laboratori de Turisme de l’Oficina Tècnica de Turisme de la Diputació de Barcelona,  que es realitza durant els períodes de màxima afluència turística a les destinacions de les comarques barcelonines des de l’any 2009.
 
NOTA: podeu consultar l’Enquesta Flaix d’Ocupació Turística, amb informació per comarques i marques turístiques, fent clic AQUÍ 
 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.