Santa Margarida i els Monjos

0
1125

La pàgina web municipal ens explica que Santa Margarida i els Monjos es troba situat al sud-est de l’Alt Penedès i que té una extensió de 17,39 Km2 de superfície que es reparteixen una població de 7.600 persones. Es composa d’una desena de nuclis urbans i barriades petites, entre ells, els de Els Monjos, la Ràpita i Cal Rubió, i d’altres masies repartides per tot l’entorn.

Des de primers del segle XX hi ha presència industrial forta, derivada de la instal·lació d’una cimentera. Això va propiciar la implantació de noves indústries progressivament i la vinguda de persones d’arreu de l’Estat, especialment de Múrcia, Andalusia i Extremadura, al llarg de les dècades. Avui en dia, el municipi compta amb una economia completament industrial, basada en polígons moderns, que fa que tingui una fesomia social i econòmica distinta dels pobles i localitats veïns, molt més basats en l’agricultura i la vinya. A més, el municipi compta amb moltes vies de comunicació que l’apropen a les grans capitals properes.

El sector del comerç és ric i ben nodrit, i destaca la celebració d’un mercat setmanal, cada diumenge, que reuneix més de 5.000 persones. Tal i com s’explica en la comunicació social de la localitat, el municipi està tenint un desenvolupament harmònic de la indústria, la residència i l’entorn natural.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.