Vic

0
363

Emergida de les runes d’Ausa, la mil·lenària ciutat de Vic és a l’actualitat una ciutat vigorosa i moderna, que s’inscriu en l’àrea de l’Europa mediterrània, amb una imparable projecció de futur. Situada al mig d’una plana que porta el seu nom, equidistant entre Barcelona i França, la ciutat s’ofereix receptiva i acollidora com un dels conjunts medievals més suggestius de Catalunya, dins el qual les antigues pedres viuen i vibren amb nova energia.

Amb prop de 40.000 habitants i un terme municipal que ocupa 30’92 Km2, la ciutat es dinamitza mitjançant una estructura econòmica basada en l’equilibri sectorial, que accentua la seva sostenibilitat. Les explotacions ramaderes i les indústries de transformació del sector primari, considerades punteres, conviuen amb un teixit industrial molt diversificat i fan de coixí al sector comercial i de serveis, que manté una constant progressió i té una oferta d’altíssima qualitat.

La condició de ciutat universitària ha reforçat extraordinàriament la vida cultural vigatana, tradicionalment ja molt acreditada però que en els darrers anys ha rebut un impuls realment important.

Amb una estructura urbanística basada en la formació d’anelles concèntriques sobre l’eix central de la gran plaça porxada, es desplega un conjunt medieval molt revitalitzat, el perímetre del qual forma la primera circumval·lació.

Uns dels factors determinants de la dinamització ciutadana es fonamenta en l’organització de fires i mercats que, de forma permanent o cíclica, constitueixen una atracció constant per als visitants.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.