Sopa de lletres 060720

0
868


imprimir

La Sopa de Lletres d’alcaldes.eu – n16/270420
© alcaldes.eu

1. Primera localitat que es trobaven els turistes del nord d’Europa quan entraven a Catalunya en cotxe als anys 50. Famosa per la seva estació de tren i perquè hi va arribar, i morir, Walter Benjamin fugint  dels nazis.

2. Cognom de l’històric alcalde de Manresa, i expresident de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques,entre 1987 i 1995 que va morir el passat 12 de juny de 2020.

3. Una de les principals zones humides de Catalunya situada entre les desembocadures dels rius Fluvià i Muga. El seu logotip és un xarrasclet.

4. El vi i l’oli son els productes més coneguts d’aquesta comarca eminentment rural i tarragonina. Ofici o dignitat de prior o priora.

5. Cognom de l’alcalde del municipi del Vallès Oriental on grans empreses com ara Derbi o Cobega, s’hi han establert. Unitat de mesura de la intensitat lluminosa.

6. Nom de riu, municipi i delta. El riu neix al Montseny i desemboca entre Blanes i Malgrat de Mar. El municipi pertany a la comarca del Maresme i n’és el més gran en extensió.

7. Malaltia epidèmica estesa a molts països i que afecta molts individus del mateix país a la vegada. L’actual, s’ha cobrat ja més de 450mil vides a 195 països diferents.

8. El conseller més digital de tots els temps. Amant i practicant de l’excursionisme d’alta muntanya.

 

Alcaldes.eu us ofereix una forma inesperada de participació:
una sopa de lletres
 

Deixeu-vos desafiar pels reptes i endevinalles d’aquesta nova secció i afineu el vostre coneixement del país.

La Sopa de Lletres d’Alcaldes.eu és un bon entrenament per a la intuïció i la memòria dels lectors, però també una agradable manera de compartir la inquietud per la nostra cultura i la vida del municipalisme català.

INSTRUCCIONS

imprimiu-vos aquesta pàgina, llegiu les indicacions i trobeu les paraules amagades. Us garantim una bona estona de gaudi.
I no deixeu de reenviar les sopes de lletres als vostres amics.


Cada setmana amb el mail de sumari per suscriptors una nova sopa de lletres!


FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.