ARENYS DE MAR • Maresme

Adhesió de la Diputació de Barcelona al nou Partenariat de l’Agenda Urbana Europea sobre turisme sostenible

0
1563

La Diputació de Barcelona participa com a sòcia en el nou Partenariat de l’Agenda Urbana Europea sobre turisme sostenible que començarà els seus treballs a principis de 2023. El Partenariat, liderat per Gènova i Galati, està format per 29 socis.

La Unió Europea ha creat dos nous partenariats per abordar els reptes dels governs locals europeus en el marc de l’Agenda Urbana Europea impulsada pel Pacte d’Àmsterdam (2016). Els partenariats de turisme sostenible i ciutats més verdes se sumen als 14 ja existents amb els quals s’aborden àmbits tan importants com la qualitat de l’aire, la mobilitat urbana o l’economia circular, entre d’altres.

La Diputació de Barcelona participa com a sòcia en un Partneariat liderat pel municipi de Gènova  i per Galati, format per 29 socis entre els que destaquen set ciutats (Venècia, Šibenik i Zadar, Heraklion i Làrissa, Porvoo i Narva); tres regions (Coimbra, Rhine-Neckar i Junta de Andalucía ), una autoritat nacional (Ministeri d’Afers Econòmics i Comunicació d’Estònia), dues xarxes de ciutats (Eurocities i ICLEI – Local Governments for Sustainability), sis institucions (entre les quals la Diputació de Barcelona, la Fundació Visit València, Visit Brussels o Ljubljana Tourism) i vuit DG de la Comissió (entre les quals hi ha DG REGIO, DG EMPL, DG GROW, DG CLIMA, MARE, EAC o el European Commission Joint Research Centre).

Durant els propers 3 anys, el partenariat realitzarà una diagnosi sobre l’estat del turisme sostenible a la Unió Europea amb l’objectiu de proposar un Pla d’acció que permeti contribuir a l’agenda política de la Unió per a la promoció i l’impuls del turisme a través d’un millor coneixement, un millor finançament i una millor regulació, pilars centrals de l’Agenda Urbana Europea.

Aquesta acció respon a l’Objectiu de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 8 “Treball digne i creixement econòmic”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.