03.05.17 – BARCELONA • Barcelonès

Ajuntament de Barcelona, Generalitat i Estat promouen conjuntament la candidatura de l’Agència Europea del Medicament a Londres

0
346

El tinent d’alcaldia Jaume Collboni, la ministra Dolors Montserrat i el conseller Antoni Comín han visitat les instal·lacions de l’actual seu a la capital britànica i s’han reunit amb representants dels treballadors i la direcció de l’organisme europeu


El tinent d’alcaldia d’Empresa, Cultura i Innovació, Jaume Collboni, la ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, i el conseller de Salut, Antoni Comín, han encapçalat una visita de treball a l’Agència Europea del Medicament, a Londres, on s’han reunit amb treballadors i treballadores i amb la direcció del centre per explicar la candidatura de Barcelona per acollir aquest organisme. Foto: Ajuntament de Barcelona.

La candidatura de Barcelona compromet un bon procés d’aterratge per als treballadors, amb una oficina a Londres i un servei d’assessorament a Barcelona per als familiars

Les tres administracions defensen conjuntament la idoneïtat de la candidatura per acollir la institució i mantenen un intens pla de treball per aconseguir la designació de Barcelona
Montserrat, Comín i Collboni són els primers representants d’una de les candidatures que opta a acollir la futura seu de l’EMA que visita les actuals instal·lacions ubicades a la capital britànica, fet que constata l’aposta de les tres administracions. D’aquesta manera, els tres representants polítics han pogut explicar de primera mà la solvència de la candidatura de Barcelona, que ha ofert la Torre Glòries (antiga Torre Agbar) com a seu estable de l’Agència Europea del Medicament.
La Torre Glòries, amb 33.000 m2 disponibles i obra de l’arquitecte Jean Nouvel, compleix tots els requisits tècnics per acollir aquesta institució, i a més ofereix múltiples avantatges pel que fa a centralitat, connectivitat, comunicacions, transport i infraestructures per als prop de 900 treballadors que hi treballen. La seva ubicació és també una oportunitat per al desenvolupament del districte tecnològic 22@ i la diversificació de l’economia, amb un projecte vinculat a la innovació, la recerca i el coneixement. La ubicació de l’Agència Europea del Medicament a Barcelona, doncs, suposa un clar reforç per al desenvolupament econòmic i social de la ciutat, Catalunya i l’Estat. Al voltant de l’Agència hi ha un ecosistema de més de 1.600 empreses que també es poden moure, acompanyant a l’Agència a la ciutat que l’acull. Es tracta d’un organisme europeu que rep més de 40.000 visites l’any.
En una compareixença conjunta després de la visita, la ministra, el conseller i el tinent d’alcaldia entenen que els treballadors i la direcció del centre necessiten certeses i informació directa sobre la idoneïtat de la candidatura de Barcelona per acollir la futura seu de l’EMA. Els representants institucionals de les tres administracions han destacat també la bona acollida que ha rebut la candidatura de Barcelona, i confien que la visita d’aquest matí hagi servit per confirmar que la capital catalana és la millor opció per acollir aquest organisme d’avaluació científica, de supervisió i control de la seguretat dels medicaments a la Unió Europea. Un dels avantatges de la candidatura de Barcelona és que ofereix celeritat en el trasllat i una excel·lent connectivitat mundial.
La ministra Dolors Montserrat ha defensat que Barcelona presenta una candidatura d’èxit i que dóna certeses i seguretat als treballadors. Montserrat ha destacat el capital humà de l’Agència Europea del Medicament i ha recordat que l’Estat ocupa els primers llocs pel que fa a l’aportació d’experts a aquest organisme, així com també en assaigs clínics realitzats i en aspectes relacionats amb la recerca. La ministra ha elogiat la col·laboració entre les tres administracions i ha recordat que Barcelona ja alberga actualment les principals companyies farmacèutiques.
El conseller de Salut, Antoni Comín, ha subratllat que la qualitat de la recerca, de la xarxa assistencial, de la innovació i de la indústria de Catalunya fan de Barcelona la candidata ideal per acollir l’EMA. També ha recordat que un dels requisits que necessita l’EMA és poder col·laborar amb el sistema nacional de salut del país on s’ubica i precisament aquest factor és una de les fortaleses de Barcelona, ja que el model sanitari català, que depèn de la Generalitat, és un dels millors d’Europa. Per aquest motiu, segons Comín, la participació de la Generalitat en la candidatura de Barcelona és clau.
El tinent d’alcaldia Jaume Collboni ha remarcat el caràcter obert i cosmopolita de Barcelona i la seva alta capacitat d’atracció de talent internacional. Collboni ha posat de relleu que la capital catalana combina un pes potent de la indústria vinculada a la salut i disposa d’un dels ecosistemes emprenedors més innovadors d’Europa, fet que capacita Barcelona per articular una candidatura guanyadora per obtenir la seu de l’EMA. “Les grans coses a Barcelona les hem fet sumant. Quan sumem institucions i societat civil, Barcelona guanya”, ha dit Collboni. El tinent d’alcaldia ha compromès un bon treball per afavorir un bon aterratge de l’organisme europeu, tant pels seus treballadors com per les seves famílies.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.