26.9.19 – BARCELONA • Barcelonès

Albert Castellanos es reuneix amb entitats del tercer sector en el marc del procés participatiu obert de lluita contra la corrupció

0
211

El secretari general ha presentat el taller dedicat a la millora de la gestió econòmica, que ha tractat temes de subvencions, fiscalitat, frau fiscal i contractació pública


Imatge de l’acte de presentació. Foto: govern.cat.

El secretari de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, Albert Castellanos, s’ha reunit aquesta tarda amb entitats del tercer sector i particulars per presentar l’estratègia de lluita contra la corrupció a Catalunya. Un recent acord de Govern de l’11 de juny de 2019 va encarregar a la Generalitat l’elaboració d’un Pla de lluita contra la corrupció i d’enfortiment de la integritat pública.
 
D’aquesta manera, el Govern català ha cregut convenient des del primer moment incloure en aquesta estratègia un procés participatiu de la ciutadania, amb la voluntat de lluitar de forma global i efectiva contra el frau i la corrupció. Així, s’han plantejat diverses sessions informatives iniciades aquest mateix mes de setembre.
 
Albert Castellanos ha presentat el taller d’aquesta tarda, dedicat a la gestió econòmica (subvencions i gestió economicofinancera, fiscalitat i frau fiscal i contractació pública). El secretari general ha afirmat que “la lluita contra la corrupció fa que incrementem la transparència i el bon govern”, i  ha destacat que en les darreres dues legislatures “hem estat deliberadament i especialment incisius en dos àmbits: abordar els procediments per restringir possibles escletxes per comportaments corruptes i aprofitar les noves tecnologies per potenciar la transparència, no com un fita idealitzada sinó com un instrument de control”.
 
El text estratègic definirà 25 actuacions per enfortir la integritat pública que, un cop aprovada l’estratègia per Acord de govern, s’implementarà a l’Administració i a les entitats del sector públic en un termini de dos anys en àmbits com la contractació pública, la protecció d’alertadors, l’anonimització de bústies ètiques o la fiscalitat.
 
Fins al 30 de setembre, les persones i grups interessats poden fer aportacions a l’estratègia tant telemàticament com en els tallers oberts a tothom. Aquestes sessions presencials, repartides al llarg del mes de setembre, han tractat sobre el foment de la integritat, la funció i direcció públiques, la gestió econòmica i la influència dels grups d’interès i traçabilitat en la presa de decisions. Els participants rebran un retorn del procés participatiu. El Govern es compromet a fer servir els resultats del procés participatiu, en els quals hi participaran la societat civil organitzada i experts en l’àmbit, en la redacció del document.
 
El Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda, el Departament  d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, el Departament de la Presidència i el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública coordinen el procés de decisió de l’estratègia.
 

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.