Barcelona • Barcelonès

La Diputació de Barcelona convida els ens locals a adherir-se a la Setmana Sense Soroll

0
59

La iniciativa se celebra del 22 al 28 d’abril a Catalunya per promoure mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica.

La corporació posa a disposició dels ajuntaments de la província diversos recursos educatius i de sensibilització sobre sons i sorolls.

La Diputació de Barcelona ha llançat una crida als ens locals de la província per adherir-se, a través d’un formulari, a la Setmana Sense Soroll 2024, que se celebra a Catalunya del 22 al 28 d’abril i que promou mesures i iniciatives en el marc de la prevenció de la contaminació acústica.

Amb el lema ‘Gaudeix del silenci’, la Setmana Sense Soroll 2024 té com a objectiu posar en valor totes aquelles mesures permanents, actuacions i accions que permeten millorar la qualitat acústica del nostre entorn.

La Diputació de Barcelona, conjuntament amb altres institucions com la Generalitat de Catalunya, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, posa a disposició dels ens locals diversos recursos educatius i de sensibilització sobre sons i sorolls.

Conjuntament amb la Generalitat de Catalunya la corporació ofereix, durant la celebració de la Setmana Sense Soroll, el taller ‘Quin soroll fem’, per conscienciar la ciutadania sobre l’existència del soroll ambiental a la ciutat, majoritàriament ocasionat pel trànsit de vehicles. Ho fa d’una forma pràctica i experimental per mitjà de la realització de mesuraments amb els equips corresponents.

Altres recursos complementaris que ofereix la Diputació de Barcelona són l’exposició virtual Adeu Soroll, la Guia per l’organització i la realització de l’esdeveniment de sensibilització acústica, el joc virtual Quin soroll fa? I activitats de l’Agenda escolar com Sons… i sorolls!Quin soroll! I Entorn urbà i soroll.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) número 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i número 13 “Acció climàtica”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als govern locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Font: Diputació de Barcelona

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.