18.6.19 – VIC • Osona

Anna Erra, proclamada alcaldessa de Vic per majoria absoluta

0
142

Erra: "Escoltarem i dialogarem amb tothom per buscar el màxim consens en els grans projectes de ciutat"


Regidors i regidores del nou consistori vigatà junt amb l’alcaldessa Anna Erra. Foto: Aj.Vic.
Dissabte passat van quedar constituïts els nous ajuntaments. A Vic, Anna Erra va prendre possessió del seu càrrec gràcies a la majoria absoluta obtinguda en les eleccions municipals, juntament amb els 20 regidors que completen el consistori.
La sessió constitutiva va començar a les 12 del migdia a la Sala de la Columna, plena de gom a gom, igual que l’espai adjacent que s’havia habilitat amb una pantalla per poder seguir l’acte. Després de prometre o jurar el seu càrrec com a regidors, va ser el moment de la votació per elegir l’alcalde o alcaldessa de la ciutat, que es va resoldre amb el següent resultat: 11 vots per a Anna Erra (JxCAT), 5 vots per a Maria Balasch (ERC), 4 vots per Joan Coma (Capgirem Vic) i 1 vot per a Carme Tena (PSC). Per tant, el Dr. Josep Arimany, president de la mesa d’edat del consistori, va proclamar alcaldessa de Vic a Anna Erra, per haver obtingut la majoria absoluta dels vots. Tot seguit, el Dr. Josep Arimany va lliurar la vara i la venera a la nova alcaldessa de Vic, Anna Erra. 
L’alcaldessa de Vic, Anna Erra (JxCAT), en el seu discurs institucional, va agrair la confiança rebuda per part de la ciutadania, uns resultats que validen que "la ciutadania ha aprovat àmpliament la gestió duta a terme en aquests quatre anys". La nova alcaldessa va detallar el projecte de ciutat que té per Vic, i que es defineix en cinc eixos: que Vic segueixi sent un motor econòmic i ple d’oportunitats; una ciutat per a les persones, vetllant perquè cada iniciativa generi benestar als ciutadans; que Vic sigui una ciutat per gaudir, per viure-hi bé, perquè cada acció planificada aporti beneficis de vida saludable; una ciutat accessible a tot i per a tothom; i, per últim, una ciutat a punt per la república catalana.
L’alcaldessa de Vic, Anna Erra, va assegurar que "disposar d’aquesta àmplia majoria no voldrà dir governar sols". "Escoltarem i dialogarem amb tothom per buscar el màxim consens en els grans projectes de ciutat", va reblar.
Pel que fa al moment que viu el país, Erra va tenir un record per a Marta Rovira i els presos i preses polítiques i exiliats i exiliades i va refermar el compromís de la ciutat amb la situació política actual: "En els temps que corren ens calen municipis forts com els nostre, en què 20 dels 21 regidors elegits som independentistes. Vic estarà sempre al costat de la democràcia, de la lluita per la llibertat dels nostres polítics i per rebutjar la repressió que vivim", i va recordar que "són les urnes les que han de donar sortida al conflicte del nostre país, no els jutjats".
Maria Balasch (ERC) per la seva part, va començar el seu discurs institucional amb un record també per la vigatana Marta Rovira i els presos i exiliats. Balasch es va oferir per "proposar i portar a terme polítiques valentes, i seguirem l’acció de l’equip de govern de ben a prop". Balasch va subratllar que "no abandonarem el nostre model de ciutat i ens comprometem a treballar per un Vic republicà de futur més humà, igualitari i per a tothom", ja que "per a nosaltres, el municipalisme és una peça clau per un país millor i és l’eina imprescindible per millorar la vida i el benestar de les persones".
Joan Coma (Capgirem Vic)va obrir el seu discurs celebrant "un plenari lliure de feixisme".  Coma va admetre que "no hem aconseguit el nostre objectiu, que era plantejar una alternativa de govern", però "hem de fer de Vic una ciutat permanentment mobilitzada per la justícia social, la igualtat i la llibertat des del carrer i des de les institucions". Coma va continuar afirmant que "Capgirem ha de ser capaç d’exercir una oposició tan contundent com honesta i valenta, per poder donar veu a les persones que no van poder votar per raó d’origen", i va  concloure que "cal deixar clar al nou govern que no faran el que voldran".
Carme Tena (PSC) va demanar en els seu discurs institucional que "Junts per Catalunya governi per a tothom, independentment de la seva ideologia, classe social o procedència per evitar desigualtats socials, i, de la mateixa manera, demano a l’alcaldessa que consensuï els grans temes de ciutat en benefici de la ciutadania". Tena va repassar també els que considera els grans reptes de la ciutat, centrats en la seguretat, la solució pel mercat municipal o l’habitatge públic, entre altres.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.