El ple de l’Ajuntament de Torà que va aprovar el canvi de comarca. Foto: ALEX GUERRERO

Regió 7
Torà/Biosca • Solsonès

Arrenquen les reunions per traspassar al Consell Comarcal del Solsonès els serveis que fins ara oferia el de la Segarra a Torà i Biosca

0
4101

No s’ha concretat cap termini de finalització per a un procés que es preveu “llarg i complex”

Benjamí Puig, president comarcal del Solsonès, reclama un finançament adequat per assumir els nous serveis

Tècnics dels consells comarcals del Solsonès i la Segarra s’han reunit aquest dimecres amb la direcció general d’Administració Local per avançar en el traspàs dels serveis comarcals de Torà i Biosca al Solsonès. És la primera trobada que fa la comissió tècnica encarregada del traspàs, ja que fins ara només n’hi havia hagut de polítiques. El president del Consell Comarcal del Solsonès, Benjamí Puig, ha avançat a l’ACN que serà un procés “llarg i complex”, ja que “s’hauran d’estudiar tots els contractes, un per un”. Aquesta complexitat fa que no s’hagi concretat cap termini de finalització del procés, tot i que Puig ha assegurat que “no es deixarà sense servei” a cap dels dos municipis. El Solsonès també reclama un finançament adequat per assumir els nous serveis.

El 7 de març de 2023 el Parlament va aprovar la llei perquè els municipis de Torà i Biosca poguessin marxar de la Segarra i passessin a formar part de la comarca del Solsonès. Unes setmanes més tard, els respectius plens de les dues poblacions van ratificar la decisió per majoria absoluta. Des d’aleshores s’havien produït diverses reunions de caire polític i aquest dimecres ha tingut lloc a Barcelona la primera reunió tècnica per definir com ha de ser el traspàs.

Continuar llegint

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.