22.09.17 – BARCELONA • Barcelonès

Borràs: “Hem assolit amb els sindicats un consens unànime de rebuig a l’agressió d’ahir a les institucions catalanes”

0
187

El text també qualifica les actuacions judicials com a "desproporcionades i injustificades"


Imatge de la reunió. Foto: Premsagencat.
Ahir a la tarda es va celebrar una reunió extraordinària de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat
El Govern i els sindicats acorden una declaració que considera que “la solució del conflicte passa per l’exercici del dret a decidir de la ciutadania de Catalunya”
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, ha presidit aquesta tarda una reunió extraordinària de la Mesa General de Negociació de l’Empleat Públic de l’Administració de la Generalitat, que reuneix representants de l’administració i dels tres principals sindicats de la Funció Pública de Catalunya: CCOO, UGT i IAC. Durant la Mesa, s’ha acordat una declaració conjunta davant dels greus fets produïts ahir contra les institucions catalanes i els seus empleats i empleades públiques.
Borràs ha destacat que aquesta declaració posa de manifest “la denúncia dels atacs al Govern de Catalunya, a l’autogovern i al dret de decidir d’aquest país, el qual no se’ns permet exercir amb llibertat”. La consellera ha agraït el consens assolit amb els sindicats i ha afegit que “malgrat tots els matisos, hi ha hagut unanimitat per tirar-ho endavant perquè hi ha un sentiment clar d’agressió a les institucions catalanes”. 
D’alta banda, Borràs ha recordat el compromís anunciat pel Govern aquesta setmana de donar plenes garanties de seguretat jurídica a tots els treballadors públiques. Segons la consellera, les decisions relacionades amb el referèndum són i han de ser estrictament polítiques i, en conseqüència, les eventuals responsabilitats que puguin derivar-se dels actes de preparació, organització i execució del mateix recaurien, en el seu cas, en els càrrecs de designació política.
Declaració conjunta de Govern i sindicats per la posada en llibertat de les persones detingudes
El Govern i els principals sindicats de la funció pública a Catalunya, UGT, CCOO i IAC, han acordat una declaració conjunta davant dels greus fets produïts ahir contra les institucions catalanes i els seus empleats i empleades públiques. En la declaració, recorden que “cal emmarcar els fets d’ahir en el que és un conflicte polític obert fa temps” i que “els conflictes polítics requereixen solucions polítiques”. “La solució d’aquest conflicte passa per l’exercici del dret a decidir de la ciutadania de Catalunya”, recull la declaració. 
A banda, es posa èmfasi en què “ha de cessar la conculcació de drets civils i les mesures d’àmbit judicial i penal, així com les agressions a les institucions i a l’autogovern del poble de Catalunya”. En la mateixa línia, afegeix que les actuacions judicials dutes a terme per forces policials en el dia d’ahir són “desproporcionades i injustificades”.
A més, la declaració exigeix “el cessament immediat de les detencions i la immediata posada en llibertat de les persones que resten detingudes”.
“És inadmissible que, pel fet d’anar a treballar i complir amb la feina, els treballadors públics hagin hagut de viure una situació d’angoixa i tensió per la presència i actuació de forces policials armades”, afegeix.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.