18.05.11 – L’HOSPITALET DE LLOBREGAT • Barcelonès

CiU assenyala l’atur com “el principal problema de l’Hospitalet”, amb tants desocupats com habitants té Manlleu

0
98

"El problema principal de l’Hospitalet és l’atur que tenim": així ho considera la cap de llista de CiU a la segona ciutat de Catalunya, Meritxell Borràs. Borràs, que ha recordat que els 22.000 hospitalencs sense feina equivalen a tots els veïns d’una ciutat com Manlleu, ha apostat davant d’aquest escenari per facilitar la feina a les empreses que s’instal·lin a l’urbs per tal que puguin "generar ocupació". Ha criticat el govern del PSC per haver destruït sòl industrial i ha lamentat que no hi hagi encara un viver d’empreses. Ho ha dit abans de participar en un sopar amb el conseller del ram, Francesc Xavier Mena, i membres destacats de l’empresariat local, com el delegat de la Cambra de Comerç.

"No pot ser que l’administració local visqui d’esquenes a la necessitat empresarial de la nostra ciutat", ha acusat Borràs, que ha reclamat "facilitar la instauració de noves empreses i la feina d’aquelles que hi són perquè puguin tirar endavant i generar ocupació". En aquest àmbit, ha qualificat d’element clau "ajudar a la petita i mitjana empresa".

La candidata convergent en una ciutat que en els últims anys ha intentant construir un pol d’atracció econòmica entorn de la plaça d’Europa i de la nova Fira de Barcelona, a la Gran Via, ha defensat "l’Hospitalet com a pol d’atracció d’empreses cap a la nostra ciutat". Les condicions, ha considerat, són òptimes: a prop del port, de la Zona Franca i a mig camí de l’aeroport i Barcelona.

D’altra banda, Borràs ha lamentat la destrucció de zones industrials. "No pot ser que a l’Hospitalet haguem passat a destruir zona industrial", ha denunciat, tot assenyalant l’espai de naus que hi havia abans entre els barris del Centre i de Bellvitge. "Ha estat un error en majúscules", ha lamentat.

Finalment, l’alcaldable també ha lamentat la inexistència d’un viver d’empreses a la seva ciutat. "No pot ser que a la segona ciutat de Catalunya no tinguem en aquests moments un viver d’empreses", ha dit, tot qualificant-ho "d’inversemblant".

Ho ha dit abans de participar, amb el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, en un sopar amb empresaris hospitalencs organitzat per CiU. També han acudit el delegat a la ciutat de la Cambra de Comerç, Joan Martorell, i Emilià Pola, el director general de l’Institut de Recerca Biomèdica de Bellvitge, l’IDIBELL, un dels organismes sobre els quals s’ha de basar el futur Biopolh, un pol d’innovació en el camp biosanitari que impulsa l’Hospitalet.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.