Móra la Nova • Ribera d’Ebre

CoEbreLab 5G Rural promou aplicacions de realitat virtual al món de la Cultura als municipis ebrencs

0
682

16 de març de 2023

El CoEbreLab 5G Rural, el laboratori d’innovació social ubicat al polígon del Molló, va acollir el passat dijous la jornada sobre l’aplicació de la realitat virtual al món cultural de les Terres de l’Ebre, dirigida a representants municipals i tècnics de Cultura ebrencs. La trobada ha permès als ajuntaments de les Terres de l’Ebre conèixer experiències al voltant del patrimoni i la digitalització que s’estan duent a terme al nostre territori, gràcies a la tecnologia i els recursos de l’Àrea 5G Terres de l’Ebre.

Així, s’han exposat dos projectes de realitat virtual com a exemples reals d’aplicació de Cultura Digital que s’estan desenvolupant al CoEbreLab. D’una banda, Karina Simieli i Miquel Pérez, d’EspaciaXR, han mostrat un cas de realitat virtual aplicat al món iber a la Ribera d’Ebre: la proposta dels ajuntaments de Tivissa i Vinebre lligada als seus poblats ibers. D’altra banda, Josep F. Moragrega i José Antonio Muñiz, director de la Ségola PD&M i de Digivision, respectivament, han presentat el projecte de realitat virtual del Museu del Ferrocarril de Móra la Nova. A més, els assistents han pogut visitar la cúpula de videomapping de 360º sobre els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de l’Agenda 2030, un projecte itinerant a la província de Tarragona que fan les empreses Codol Educació i DarkLight Studio, i que es troba aquests dies a la nau del Molló.

Una oportunitat per als municipis

Un moment del debat per animar als ajuntaments a desenvolupar projectes de Cultura Digital.

La trobada ha abordat les oportunitats de la cultura digital a les Terres de l’Ebre, amb una xerrada a càrrec del tècnic informàtic del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i comissari d’Ebre Lumen, el festival de videomapping a la natura de Catalunya, Albert Pujol, qui creu que la jornada ha estat “molt profitosa”, tant pel que fa al “debat molt interessant sobre potenciar la cultura digital als municipis petits, com per explicar la facilitat de presentar-se a les línies de subvenció de la Direcció General de Cultura Digital per a projectes immersius”.

La jornada amb tècnics de Cultura i representants municipals, que busca incentivar el disseny de projectes en l’àmbit digital dins l’Àrea 5G TE i amb el suport del CoEbreLab, ha comptat amb les intervencions dels alcaldes de Móra la Nova, Francesc X. Moliné; i Tivissa, Montserrat Perelló; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim; la directora dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni, i la directora general d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura, Marisol López. Els ajuntaments poden sol·licitar aquestes subvencions de Cultura Digital fins el 27 de març.

Entre els assistents, la directora dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l’Ebre, Victòria Almuni, i la directora general d’Innovació i Cultura Digital del Departament de Cultura, Marisol López.

Més informació del projecte de Cultura Digital aplicat al món iber que ha desenvolupat Expacia al CoEbreLab del Molló en aquest video:

Font: Consell Comarcal Ribera d’Ebre

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.