20.01.17 – BARCELONA • Barcelonès

Colau exigeix regular el lloguer i Borràs demana lleialtat: “No és una qüestió de penjarse medalles”

0
115

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, urgeix a la Generalitat en concretar amb fets la regulació dels lloguers, i la consellera de governació, Meritxell Borràs, li ha replicat demanant-li lleialtat i sentenciant que “el dret a la vivenda no és una qüestió de penjar-se medalles”.

Totes dues han utilitzat Facebook aquest dijous com a canal per expressar els seus posicionaments: la primera en fer-ho ha estat Colau per valorar la creació d’un índex de referència del lloguer per protegir els consumidors d’increments desproporcionats que va anunciar Borràs dimecres. “Fa un any que vam demanar, amb urgència, que es regulin els lloguers abusius. […] Per fi, un any més tard, la Generalitat ha anunciat que es planteja algun tipus de regulació dels lloguers. És urgent que es concreti en fets. Barcelona no pot esperar “, ha sentenciat Colau.
 
Borràs ha respost que el dret a l’habitatge “no és una qüestió de penjar-se medalles, de qui diu què abans o de quina administració passa la pilota a una altra, sinó de donar solucions efectives i possibilistes” als ciutadans.
 
Ha recordat que fa un any ja va defensar al Parlament la necessitat d’una llei d’arrendaments pròpia per donar resposta a la problemàtica dels lloguers a Catalunya i que des de llavors treballa amb tots els agents implicats en un grup que ha proposat la creació immediata d’ un índex de referència de preus.
 
Ha assenyalat també que el Govern espremerà les seves competències, que “majoritàriament, estan en mans del Govern espanyol”, i ha tancat la polèmica assegurant que l’habitatge és un dret i totes les administracions han de treballar lleial i conjuntament per garantir-ho.
 
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.