18.09.15 – CALELLA • Maresme

Comença la Festa Major de la Minerva  i la 35ena Fira de Calella i l’Alt Maresme

0
104

La Fira de Calella i l’Alt Maresme ens transportarà als inicis del turisme a la ciutat.

El pregó a càrrec de l’Agrupació Sardanista donarà el tret de sortida a la Festa Major que girarà al voltant de Calella Capital de la Sardana 2015.

Avui divendres, 18 de setembre, a les 13.00h tindrà lloc la inauguració oficial de la 35ena edició de la Fira de Calella i l’Alt Maresme (Passeig Manuel Puigvert) a càrrec del conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, de l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini i de la tinent d’Alcaldia i responsable de l’Àrea de Fires de l’Ajuntament de Calella, Núria Parella. Una Fira  que sota el títol “ el nostre món és el món” ens transportarà als inicis del turisme de Calella i que es representarà en 5 moments clau: la Calella dels pescadors, la Calella dels pagesos, la Calella tèxtil, les casetes de la platja, la platja turística dels primers anys.
 
A més, la novetat és que, enguany, la fira amplia horaris tancant a les 23.30 h. amb la programació de les Nits Temàtiques que començaran a les 21.30 h , hora a partir de la qual l’entrada al recinte firal serà gratuïta:
  • Divendres 18, la Nit Marinera, amb l’actuació del grup d’havaneres femení “Les Anxovetes” i de la cantautora Rusó Sala, a més es farà una musclada, cremat i degustació d’anxoves a un euro a benefici de l’AVAH.
  • Dissabte 19, la Nit “Ye-Ye”, amb música i projeccions d’imatges de Calella dels anys 50, 60 i 70.
  • Diumenge 20, la Nit de Rumba  amb l’actuació de “La troba Kung-Fú”, que serà l’encarregada de tancar la fira.
 
A banda, de les nits temàtiques, durant tots els dies hi haurà espectacles i d’actuacions de gran qualitat i tallers adreçats a tots el públics com el que farà el Museu de la Pesca de Palamós, al voltant de la cuina del peix o d’altres com el de robòtica, de rumba o de nusos mariners. Una fira que és a més d’artesania alimentària, d’oficis  tradicionals i d’entitats i associacions de Calella i del sector comercial i institucional amb més e 100 expositors d’arreu. La Fira de Calella i l’Alt Maresme estarà fins diumenge però el recinte firal s’aprofitarà per la Fira de la Gent Gran de Calella que se celebrarà els propers  22 i el 23 de setembre.
 
Pel que fa a la Festa Major de la Minerva, també avui, divendres 18 de setembre, a les 18.30 h, donarà el tret de sortida, a la plaça de l’Ajuntament,   el pregó infantil de Festa Major a càrrec dels alumnes de l’Escola Pia i seguidament la inauguració del gegantó El Nan del Flabiol. A les 21.00 h, el pregó de Festa major a càrrec de l’Agrupació Sardanista, amb motiu de Calella Capital de la Sardana 2015. Al vespre, a la fàbrica Llobet-Guri començarà el 24è Festival de Jazz i Blues a Calella i a l’envelat, barraques amb l’actuació d’Apache i Tremendos.

Dissabte, 19 de setembre diada castellera i a les 19.30 h, a la plaça de l’Església Pubillatge de Calella 2015. A les 22.00 h. a la plaça Lluís Gallart, correfoc, a càrrec dels Udols de Foc Diables de Calella. A les dotze de la nit barraques amb l’actuació del: Els Catarres, Obeses i Bon Vent. Diumenge 20, a les 9.30 h. 33a Trobada de Gegants, al càrrec Església. Dimarts, 22, a les 23.30h. barraques amb l’actuació d’Hotel Cochambre i Freaky Electronics.  Dimecres, 23 , a les 12.00h, a la platja Gran ( Batlle-Creus), gran festa dels colors (Holi Festival) i a les 12.15 h audició de sardanes  al passeig Manuel Puigvert i activitats durant tot el dia fins que a les 21.30 h els focs artificials, al passeig de Garbí i el ball d’envelat de Festa Major amb l’orquestra Selvatana tancaran la Festa Major de la Minerva 2015 de Calella.

 
L’Ajuntament de Calella  agraeix a les entitats i associacions de la ciutat la seva participació i implicació per fer possible la Fira i la Festa Major.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.