L’Escala • Alt Empordà

Comunicat de l’ajuntament de l’Escala en relació a la platja del Rec del Molí

0
1677

9 juny 2023

En relació a la recomanació feta per l’Agència Europea del Medi Ambient de tancament de la platja del Rec del Molí de l’Escala, l’Ajuntament de l’Escala vol expressar que:

-L’Escala té set quilòmetres de litoral i una quinzena de platges i cales, tant urbanes com naturals, que es caracteritzen per la seva qualitat.
-Durant l’anterior temporada de bany (els informes de l’AEMA prenen com a referència els anys anteriors), la gran majoria d’analítiques de la qualitat de l’aigua fetes per l’Agència Catalana de l’Aigua van donar puntuacions de Bona o Excel·lent a la platja del Rec del Molí. Només en tres ocasions es van detectar alteracions temporals -que acostumen a donar-se per fets puntuals, com pot ser una pluja forta que altera les condicions del rec que desemboca a la platja-, i en tots els casos van quedar contrarestades en pocs dies per analítiques de retorn a la normalitat.

-Un cop més, considerem que és injust que es parli de tancament d’una platja o de mala qualitat de l’aigua d’aquesta, agafant com a referència dades parcials d’anys anteriors. Especialment tenint en compte que les alteracions temporals han estat mínimes en el còmput global de la temporada.

-En els darrers anys, l’Ajuntament de l’Escala està fent diverses actuacions per revisar i reparar les canalitzacions que ho requereixin a les zones properes al rec per tal d’assegurar que cap d’elles puguin arribar a ser susceptibles d’afectar l’aigua del rec.

-A més, de forma preventiva ja es va decidir fa tres anys senyalitzar com a zona no apta pel bany la part de la platja més propera a la desembocadura del rec del Molí (160 metres dels 365 de longitud que té aquesta platja). A partir d’aquesta zona senyalitzada, hi ha un tram en què es permet l’accés de gossos, i la resta de la platja, només per a banyistes. Entenem que aquesta és la situació que s’ha de mantenir un any més per a aquest estiu.

Font: Ajuntament de l’Escala

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.