18.04.18  • Vallès Occidental

Conesa posa en valor la tasca del Consell Comarcal del Vallès Occidental durant la celebració del seu 30è aniversari

0
47

Conesa ha afirmat que «la visió que les Diputacions han tingut dels Consells Comarcals ha estat una visió de col·laboració», assegurant que «estem al capdavant de les institucions perquè col·laborin entre elles, i no per competir ni tenir una gestió deshonesta entre les institucions».


Mercè Conesa durant la seva intervenció al Consell Comarcal del Vallès Occidental. Foto: Judit Contreras/Diputació de Barcelona.
La presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, ha participat aquest dimarts a la tarda a l’acte del 30è aniversari del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que ha tingut lloc a la seu de la institució. Durant la seva intervenció ha assegurat que, al llarg d’aquestes tres dècades, han estat «molts els àmbits en què s’ha intervingut», treballant amb una mirada «d’un territori divers, de municipis que són diferents entre sí, però municipis que des del respecte i la col·laboració poden sumar oportunitats».
Mostra d’això és que Mercè Conesa ha recordat que «la lliçó d’aquests 30 anys és que els alcaldes i alcaldesses, amb independència del color polític, hem pogut desenvolupar grans projectes que han sumat, i no restat, que han construït, i no destruït».
En aquesta línia, ha afirmat que «la visió que les Diputacions han tingut dels Consells Comarcals ha estat una visió de col·laboració», assegurant que «estem al capdavant de les institucions perquè col·laborin entre elles, i no per competir ni tenir una gestió deshonesta entre les institucions».
Durant la seva intervenció, Mercè Conesa també ha recordat que «no podem oblidar que l’ordenació comarcal és un dels grans projectes territorials de la República, dissortadament frustrada per la dictadura franquista», posant èmfasi en el fet que «quan es recupera l’autogovern, s’aposta per uns Consells Comarcals que siguin actius» i que comptin unes competències atribuïdes.
Tertúlia amb ex-consellers
L’acte, conduit per la periodista vallesana Cristina Herranz, també ha comptat amb una tertúlia amb exconsellers i exconselleres comarcals, on han participat Carles Canongia (PSC), Lluis Maria Corominas (CiU), Marc Sanglas (ERC), Olga Jiménez (ICV), Mònica Querol (PP), Jacint Padró (CAV-UP) i Jose Luís Fernández (Ciutadans).
A més, durant l’acte han intervingut el president més antic del Consell Comarcal (1991-1995) que resta en vida, Oriol Civil i Desveus; la gerent del primer mandat 1988-1991, Isabel Rueda; i l’actual president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Giménez.
Connectar amb el territori
La Diputació de Barcelona té, com a objectiu de mandat, connectar amb el territori. En aquest sentit, i en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2016-2019, la corporació ja ha destinat al Consell Comarcal del Vallès Occidental 2.741.105,10 € des de l’inici de mandat, mitjançant el suport ofert a través de les Meses de Concertació, els Programes Complementaris i els Catàlegs de Serveis, així com altres suports puntuals.
Pel que fa al conjunt de la comarca, i de tots els governs locals que en forment part, el suport de la Diputació dins del Pla Xarxa de Governs Locals ascendeix a 95.591.640,10 €.
El Consell Comarcal del Vallès Occidental es va constituir per primera vegada el 9 de març de 1988 i, dos anys més tard, es va establir la capitalitat compartida entre Sabadell i Terrassa. En els últims anys, aquesta institució ha creat el Servei públic comarcal de biomassa forestal, ha liderat el Pacte per a la Reindustrialització i ha iniciat el projecte “Boscos del Vallès”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.