BARCELONA • Barcelonès

Consulta el Dibaròmetre de la Diputació de Barcelona

0
1658

El Dibaròmetre és l’enquesta sobre la percepció ciutadana del municipi, els serveis i l’administració dels ajuntaments de la província de Barcelona.

El Dibaròmetre esdevé un projecte inèdit en el nostre entorn, emmarcat en l’interès de la Diputació de Barcelona per a copsar la percepció de la ciutadania de la província de Barcelona en relació amb el seu municipi i els serveis que ofereix el seu ajuntament. Concretament, l’estudi se centra en la recollida d’informació sobre la visió que la ciutadania té del municipi, dels serveis que ofereix i de la seva administració, així com en les opinions sobre l’impuls del bon govern, la participació ciutadana, la transparència o la tramitació electrònica, entre d’altres. Amb aquest conjunt d’evidències es pretén contribuir a millorar la presa de decisions tant de la Diputació de Barcelona com dels mateixos ens locals.

El Dibaròmetre s’ha desplegat a tots els municipis de la província de Barcelona (amb l’excepció de Barcelona ciutat) entre 2020 i 2022:

  • En el cas dels municipis menors de 10.000 habitants es va realitzar al desembre de 2020 l’enquesta telefònica a 1.949 persones seguint quotes de sexe, edat i tram de població de municipi, distribuïts en els trams següents: fins a 500 habitants, de 501 a 1.000, de 1.001 a 3.000, de 3.001 a 5.000 i de 5.001 a 10.000 habitants. Els resultats es van ponderar en base a la població oficial al 2020 publicada de cada tram, per garantir la representativitat i proporcionalitat de cada un. 
  • En el cas dels municipis de més de 10.000 habitants s’han realitzat les enquestes al llarg dels tres primers trimestres de l’any 2022, un total de 80 municipis dividits en 8 contractes basats d’entre 9 i 11 municipis cadascun i pels quals s’han realitzat 400 enquestes telefòniques a cada municipi, seguint quotes de sexe i edat.

Podeu consultar al visor interactiu https://dibarometre.diba.cat/ totes les dades existents en el marc del projecte DIBAròmetre, un visor web transparent i dinàmic que ja conté les dades de tots els municiipis. També podeu consultar les dades del projecte a través del portal de dades obertes de la Diputació de Barcelona.

Busca aquí el teu municipi

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.