14.6.19 – PUIGCERDÀ• La Cerdanya

El Consell Comarcal de la Cerdanya impulsa un nou projecte en el marc dels ajuts europeus-FEDER Catalunya 2014-2020

0
128

L’operació FEDER pretén emmarcar-se en els principals marcs estratègics nacionals i comarcals, que aposten per la diversificació de productes, potenciar el turisme cultural i aconseguir una oferta més sostenible i desestacionada

Imatge d’arxiu. Foto: Consell Comarcal de la Cerdanya

El Consell Comarcal de la Cerdanya ha rebut un ajut europeu en el marc de la segona convocatòria de les subvencions PO FEDER Catalunya 2014-2020, eixos prioritaris 4 i 6, amb el projecte: Valorització del patrimoni cultural i natural de la Cerdanya. Aquest, vol consolidar el patrimoni natural i cultural existent i impulsar accions de desenvolupament econòmic basat en el turisme. La inversió serà d’1.387.990 euros amb una subvenció FEDER de 693.995 euros.

L’operació FEDER pretén emmarcar-se en els principals marcs estratègics nacionals i comarcals, que aposten per la diversificació de productes, potenciar el turisme cultural i aconseguir una oferta més sostenible i desestacionada. En el marc del canvi climàtic, l’excés de pes de turisme d’esquí – producte estacional i inestable- i la possibilitat de potenciar les singularitats comarcals, el projecte FEDER del Consell Comarcal de la Cerdanya se sustenta en les següents actuacions:
1. Condicionament de la sala principal i construcció d’una espai annex al Centre Cultural Teatre Municipal d’Alp, per a desenvolupar activitats i esdeveniments de dinamització turística i cultural a la comarca.
2. Centre d’informació, interpretació i recerca del parc natural del Cadí Moixeró a Talló – Bellver de Cerdanya.
3. Rehabilitació integral de l’edifici de la Rectoria de Talltorta per a Centre d’Interpretació i activitats culturals a Bolvir.
El fons FEDER és el principal instrument de la Unió Europea per pal·liar els efectes de la disparitat entre regions. El Programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020 té com a objectiu la promoció d’un creixement intel·ligent i integrador del territori, en la línia de les directrius de l’estratègia Europ 2020 i la seva trans posició a Catalunya.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.