GANDESA • Terra alta

El Consell Comarcal de la Terra Alta presenta el catàleg d’experiències turístiques de la comarca

0
3163

Les experiències es poden consultar en diferents formats i s’actualitzaran de manera constant.

El catàleg recull les propostes turístiques creades des del sector públic però també les que comercialitza el sector privat

El Consell Comarcal de la Terra Alta ha presentat aquest matí en roda de premsa el catàleg que recopila 200 experiències turístiques que es poden realitzar a la comarca al llarg de tot l’any. Una feina minuciosa duta a terme pels tècnics de turisme de l’ens comarcal que ha aplegat totes les propostes que s’ofereixen al visitant per tot el territori terraltí agrupades en diferents blocs temàtics: Cicloturisme, Cultura i patrimoni, Enoturisme, Estades i experiències, Memòria històrica, Oleoturisme, Turisme actiu, Senderisme i Zones de bany a la natura. Aquests blocs presenten tant l’oferta que ha creat el sector públic com l’oferta que es comercialitza des del sector privat.

Amb aquest catàleg, que es pot consultar a www.terra-alta.org (apartat de descàrregues), s’aconsegueix unificar en un únic espai tota l’oferta de lleure que fins ara es presentava dispersa per les diferents pàgines web i xarxes socials dels agents turístics comarcals. “Cal agrair a l’equip tècnic la feina que ha fet per recollir totes aquestes experiències i també la participació de tots els sectors implicats que assisteixen a les taules de turisme que convoquem de forma constant. Entre tots hem de tirar endavant el sector, que és molt transversal ja que tenim una comarca amb molt potencial. Intentem arribar al màxim de sectors possibles sempre pensant en un turisme de qualitat i posant en valor tot el patrimoni  històric i natural que tenim a la comarca. En definitiva, destacant tota la transversalitat que ens dona aquesta idiosincràsia que tenim com a Terra Alta”, ha assenyalat Neus Sanromà, presidenta del Consell Comarcal.

Les experiències recollides es poden consultar en tres suports diferents. “Les tenim en format electrònic, que intentarem tenir el més actualitzat possible perquè segurament aniran sortint noves propostes. A la vegada, les oferim en el format que presentem avui, en forma de llibre, especialment destinat a agències i a tour operadors, i també hem fet uns flyers de promoció destinats a una distribució massiva perquè la gent els pugui agafar i consultar el codi QR que porten imprès i que els portarà al catàleg d’experiències. A més, també preparem una altra edició destinada a allotjaments en format de fitxes perquè els visitants les puguin consultar i puguin decidir quines activitats volen realitzar”, ha explicat Ramon Rius, tècnic de turisme del Consell Comarcal.

“Cal agrair al Consell Comarcal de la Terra Alta la feina que ha fet en dos vessants. Per una banda, l’agregació d’actius turístics que conformen una oferta molt potent i coherent, però també el vessant d’haver-ho fet del punt de vista de la col·laboració público-privada i, per tant, tenint en compte totes les empreses i entitats que ja comercialitzen producte turístic a la comarca. Al final, unes polítiques públiques ben fetes han de servir per a això, per sumar i per facilitar totes les activitats que consoliden un model turístic com el nostre, amb el qual podem competir als mercats perquè posar en valor allò que és nostre, una destinació turística molt arrelada al medi rural i a l’entorn natural però també a la gastronomia i al producte agroalimentari”, ha expressat Albert Salvadó, delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, present a la roda de premsa.

Estratègia de dinamització turística

“El recull d’experiències s’emmarca dins de l’estratègia de dinamització turística que porta a terme el Consell Comarcal en aquests darrers anys amb l’objectiu de promoure el sector turístic comarcal. En aquest sentit, durant el darrer any l’ens comarcal ha dut a terme un pla de promoció turística de la destinació en diferents mitjans. Per això, s’han realitzat diferents espots televisius, falques radiofòniques, publicacions en premsa escrita d’abast nacional i anuncis en tanques de promoció de la destinació en una de les més concorregudes estacions de metro de Barcelona”, ha explicat Assumpció Anguera, consellera comarcal de Turisme.

El Consell Comarcal de la Terra Alta també ha realitzat l’afiliació a diferents marques de l’Agència Catalana de Turisme per tal de generar sinergies en la promoció turística de la comarca i per col·laborar conjuntament en la realització de viatges de familiarització i de premsa que donin a conèixer el territori. En aquest context, el catàleg ha de jugar un paper important per apropar les experiències turístiques de la Terra Alta als principals operadors.

Per aquests motius, el catàleg d’experiències turístiques s’entén com un element bàsic per a la promoció del sector turístic comarcal i com una eina que ha d’ajudar a la recuperació definitiva del sector i per reactivar-lo un cop superada la situació actual. Posiciona la comarca com un indret amb grans possibilitats per realitzar experiències turístiques durant tot l’any, fet que contribueix a la desestacionalització de les temporades turístiques presentant propostes que es poden realitzar a la Terra Alta en qualsevol moment.

El Consell Comarcal de la Terra Alta fa una aposta important per la promoció turística de la comarca i, amb aquesta nova eina, disposa d’un element de promoció de primer nivell per assistir a fires i certàmens de promoció per presentar la Terra Alta com un destí turístic a considerar. En aquest sentit, entén que ara és un moment òptim per treballar conjuntament amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i, en aquest sentit, s’ha adherit al Corner de Promoció del Patronat de Turisme, que inclou diferents accions de promoció en fires d’àmbit estatal i en mitjans de comunicació d’àmbit català i estatal. En aquest context, demà dimecres, diferents representants de l’ens comarcal assistiran a la Fira Internacional de Turisme FITUR a Madrid, on donaran a conèixer les propostes recollides al catàleg d’experiències des de l’estand de les Terres de l’Ebre. A més, està previst que també assisteixin a la Fira Internacional de Turisme de Navarra i a la fira turística B-Travel, a Barcelona.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.