5.3.19 • Bages

El Consell Comarcal del Bages millora les instal·lacions del servei d’abastament d’aigua Bages Llobregat

0
286

Aquest mes de març començaran les obres de millora de l’ETAP i del dipòsit de Cabrianes, que estaran llestes a finals d’any


Imatge de l’obra. Foto: CCBages.
Amb l’objectiu de millorar el servei d’abastament d’aigua en alta del sistema Bages Llobregat, el Consell Comarcal del Bages iniciarà aquest mes de març diverses actuacions rellevants. En concret, s’adequarà i es milloraran les instal·lacions de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) de Sallent i el dipòsit d’aigua de Cabrianes.
Les obres, que tindran una durada aproximada de vuit mesos, consistiran en la construcció d’un nou magatzem de reactius i la millora dels decantadors i filtres de l’ETAP, així com del dipòsit d’aigua crua. També es construiran diversos desguassos, a l’ETAP, dipòsit de Cabrianes i a la xarxa de distribució. El conseller de l’Àrea de Medi Ambient del Consell Comarcal del Bages, Marc Aloy, ha explicat que «amb aquestes actuacions millorem l’operativitat, la fiabilitat i la seguretat del servei d’abastament d’aigua, fet que permet reforçar la qualitat del servei que oferim».
Els treballs tenen un pressupost de 327.997,31 euros, dels quals la gran majoria estan finançats per l’Agència Catalana de l’Aigua.
El sistema Bages Llobregat capta l’aigua de la Sèquia de Manresa, la potabilitza a l’ETAP de Sallent i la condueix fins a diferents nuclis dels municipis de Sallent, Artés, Avinyó i Calders. El sistema compta, a banda de la captació i l’estació potabilitzadora, amb un dipòsit d’aigua crua, quatre dipòsits d’aigua tractada, quatre estacions de bombament i 25,3 km de canonades.
El Consell Comarcal del Bages, per delegació dels ajuntaments, és l’ens responsable del sistema d’abastament d’aigua en alta Bages Llobregat, que està en funcionament des de mitjan 2015.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.