23.5.19 –  Priorat

El Consell Comarcal del Priorat presenta un projecte contra les agressions sexistes

0
127

El projecte té per objectiu promoure, en paraules del president del consell prioratí, Jordi Sabaté, “una comarca més igualitària i lliure d’actituds sexistes i discriminatòries”

El projecte, el qual presta especial atenció als contextos de festes i oci nocturn, es donarà a conèixer a partir d’aquesta setmana als instituts de la comarca. 
 
El Servei de Joventut i el Servei d’Informació i Atenció a les Dones, tots dos dependents del Consell Comarcal del Priorat, han endegat un projecte contra les agressions sexistes, el qual presta especial atenció als contextos de festes i oci nocturn. 
 
El projecte, que es presentarà en la seva versió definitiva a partir d’aquesta setmana als instituts del Priorat, té per objectiu promoure, en paraules del president del consell prioratí, Jordi Sabaté, “una comarca més igualitària i lliure d’actituds sexistes i discriminatòries”. Entre altres, es proposa sensibilitzar els joves i apoderar la comunitat perquè puguin actuar davant de qualsevol cas d’assetjament sexual. Per dur a terme el projecte, que ha estat treballat amb els instituts de la comarca i que cercarà el suport dels ajuntaments, s’ha redactat un protocol que proposa unes pautes d’actuació envers la persona assetjada i la persona assetjadora. 
 
En el cas de la persona assetjada, el protocol té en compte, inicialment, si aquesta és conscient o no de la situació d’assetjament. En aquest cas, és molt important que la persona en prengui consciència com a punt de partida per posar fi a aquesta situació. 
 
En el cas de la persona assetjadora, el protocol proposa un seguit de mesures que cal emprendre, la darrera de les quals és avisar els cossos de seguretat per mitjà del telèfon d’atenció 112.
 
A fi de difondre el projecte en l’àmbit comarcal, i al marge de les xerrades informatives als instituts, el Servei de Joventut i el SIAD buscaran, com es deia anteriorment, la complicitat dels ajuntaments i de les associacions locals, oferint xerrades per presentar tant el projecte com el protocol. 
 
A banda d’això, el projecte es donarà conèixer mitjançant els perfils en xarxes socials del Servei de Joventut i del SIAD, i també mitjançant un tríptic informatiu, la imatge del qual ha estat escollida d’entre les presentades en un concurs en el qual han participat joves dels instituts de la comarca.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.