31.3.20 – VALLÈS ORIENTAL I BERGUEDÀ

El Consell Comarcal del Vallès Oriental i l’Agència del Berguedà donen a conèixer productors locals que treballen a domicili

0
145

La Xarxa de Productes de la Terra està creant webs, aplicacions i llistats per posar en contacte els consumidors amb aquestes empreses 

Foto: Diputació de Barcelona.

Davant la situació de confinament per la pandèmia de la COVID-19, són moltes les iniciatives que s’estan impulsant per posar a l’abast dels consumidors les empreses productores i elaboradores de producte alimentari local i de qualitat que realitzen entrega a domicili prèvia comanda dels seus productes. Les empreses i productors locals que formen part de la Xarxa Productes de la Terra de la Diputació de Barcelona estan realitzant esforços per crear webs, aplicacions i llistats per donar a conèixer aquestes empreses.

En aquest sentit, l’Agència del Berguedà, que forma part de la Xarxa, ha creat el web “Comerç i productors locals” amb un seguit d’informacions i recomanacions, i un llistat específic de les empreses agroalimentàries.

D’altra banda, des del Consell Comarcal del Vallès Oriental s’ha creat una aplicació, com la que va fer el consell comarcal del Maresme, per poder localitzar les empreses al mapa a través de Google Maps, on es troba la informació de les empreses i les condicions per a fer la comanda i el lliurament.

Aquestes iniciatives se sumen a les del Consell Comarcal del Maresme i del Parc Agrari del Baix Llobregat per fer arribar aquests productes de proximitats als domicilis particulars.

Així, el Consell Comarcal del Maresme posa a l’abast de la població també un mapa on es localitzen les empreses de la Xarxa del Maresme per poder fer comandes directament. Quan es clica a sobre de cada productor, es pot trobar la informació de contacte per poder realitzar la comanda.

La Xarxa Productes de la Terra és una agrupació voluntària de 12 ens locals d’àmbit supramunicipal impulsada per la Diputació de Barcelona, que agrupa més d’un miler d’empreses productores i elaboradores de productes alimentaris de qualitat de la demarcació de Barcelona. L’objectiu principal de la Xarxa és enfortir aquest teixit empresarial, per tal que les empreses siguin més competitives i sostenibles, i els territoris més atractius i de qualitat.

Els pagesos t’ho porten a casa

Així mateix, el Parc Agrari del Baix Llobregat, que forma part de la Xarxa de La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, ha posat també en marxa una iniciativa per lliurar comandes a casa. Per això, en aquest enllaç trobareu pagesos de Sant Boi de Llobregat, el Prat, Gavà, Viladecans, Molins de Rei, Sant Feliu de Llobregat, Sant Viçens dels Horts, Sant Climent de Llobregat i el Papiol que ofereixen aquest servei.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.