GRANOLLERS • Vallès Oriental

El Consell dels Infants de Granollers tanca un curs amb propostes de transformació cap a una ciutat jugable, acollidora, cohesionada i amb igualtat d’oportunitats

0
787

El dissabte 11 de juny, a les 11 h, ha tingut lloc a l’auditori del Palau Falguera el ple extraordinari d’elecció d’alcaldia i investidura del nou alcalde del grup municipal d’ERC, Oriol Bossa, per al darrer any del mandat 2019-2023. Una investidura que dona compliment a l’acord del pacte de govern municipal de Sant Feliu de Llobregat que van subscriure Sant Feliu-En Comú Podem i Esquerra Republicana de Catalunya al juny de 2019. Aquest acord també contemplava la renúncia de Lídia Muñoz com a alcaldessa en el tercer any de mandat, que es va fer efectiva en el ple extraordinari de dimecres 8 de juny.

Bossa ha estat investit per 11 vots, dels quals 10 dels regidors i regidores d’ERC i SFeCP, i un vot de Tots Som Sant Feliu, en base a l’acord d’investidura subscrit pels tres grups dimecres 8 de juny. La candidatura de Lourdes Borrell, pel PSC, ha rebut 6 vots a favor, i 4 regidors i regidores han votat en blanc. 

Un cop proclamat oficialment, l’actual alcalde ha començat la seva intervenció agraint Lídia Muñoz, l’alcaldessa que l’ha precedit, la seva feina i dedicació en els seus tres anys de mandat i la tasca feta durant la pandèmia, “però sobretot vull agrair-li el tarannà personal que ha fet possible l’entesa en tot moment i que aquest govern sigui un govern productiu”. Tal com va fer en el seu discurs de pressa de possessió al 2019, Bossa ha recordat els santfeliuencs i santfeliuenques exiliats al 1939 “únicament per pertànyer a Esquerra (…) que van sembrar una llavor d’esperança al cor de les nostres viles i ciutats”.

També ha tingut paraules de reconeixement per al personal municipal amb qui ha treballat com a president de l’Àrea de Govern Obert, càrrec que deixa “content amb la feina ben feta, content de portar els comptes de l’Ajuntament amb rigor, d’haver assentat les bases dels Consells de barri, o d’haver organitzat l’exitosa Consulta del soterrament”. L’alcalde ha acabat el seu parlament assegurant que oferirà a Sant Feliu “l’entrega personal per portar a terme una de les grans aspiracions que com a govern volem: que aquesta sigui una ciutat plena de vida, i plena d’esperança”.

Intervencions dels portaveus

Durant el ple d’investidura, els i les portaveus dels diferents grups municipals han pres la paraula, fent-ho en ordre de menys a més representativitat. 

El regidor no adscrit, Xavier Alegre, ha iniciat el seu parlament dirigint-se al nou alcalde: “Suposo que per vostè avui és un dia de felicitat, però per la gran majoria dels membres de l’oposició avui és un dia trist”, explicant que “l’arribada d’ERC a l’alcaldia de la nostra ciutat no és per la porta gran”, i que “Sant Feliu no mereix un alcalde d’un partit de la seva naturalesa; necessita un alcalde que respecti les persones, les lleis i que sàpiga gestionar bé els serveis i que treballi per i per a la ciutat”.

Silvestre Gilaberte, des del grup municipal de Veïns per Sant Feliu, ha felicitat Bossa pel càrrec “desitjant que les coses funcionin”. Després de fer un balanç i comparativa entre el mandat anterior i l’actual, ha manifestat que “no ens hem sentit escoltats, les nostres propostes no han estat ateses”, i ha finalitzat destacant que “necessitem participació, transparència, i aquesta serà la nostra exigència com ho ha estat sempre. Sense això, la nostra administració pública no funciona”.

Per part de Tots Som Sant Feliu, el seu portaveu Jaume Manyoses ha explicat el vot favorable del seu grup per facilitar la investidura de Bossa en el marc de l’acord subscrit amb els grups de govern presentat el passat 8 de juny, afegint que “hem volgut sortir del confort i amb valentia hem intentat impulsar el que creiem que li fa falta a la ciutat en aquest tram final de mandat, també pensant en el futur”. Abans d’acabar la seva intervenció, Manyoses ha encoratjat el nou alcalde per posar-se al capdavant de la ciutat, recordant que “l’actitud de TSSF serà de mà estesa al govern”. 

Elisabet Valencia, portaveu de Ciutadans, ha iniciat la seva intervenció manifestant la seva tristor per la investidura d’un alcalde que representa la tercera força política més votada a les eleccions municipals, aclarint que “que és una mala notícia que governi a Sant Feliu un grup independentista”. Al·ludint a un possible conflicte d’interessos, ha demanat a Bossa que governi per a tothom, deixant de costat els interessos partidistes i posant l’interès de la ciutadania per sobre del de la seva formació”. 

Per la seva banda, Bernat Dausà, portaveu d’Esquerra Republicana de Catalunya, ha expressat que “avui és un dia molt especial perquè després de 83 anys tornem a l’alcaldia de la nostra ciutat”, i s’ha adreçat al nou alcalde recordant-li que “ser alcalde no és l’objectiu, és només una eina. Ens sentim afortunats de tenir-te al nostre equip. Si les teves accions creen un llegat que inspiri altres a somniar, llavors seràs un líder excel·lent”. Per acabar, ha dit que “per aquest darrer any ens deixarem la pell per complir els objectius que com a govern ens vam posar”. 

Per Sant Feliu en Comú Podem, l’exalcaldessa Lídia Muñoz ha iniciat la seva intervenció fent al·lusió a l’acord amb TSSF, agraint el seu suport i l’actitud constructiva a Jaume Manyoses i recordant que és un acord que “fa avançar la ciutat, té per objectiu no deixar ningú enrere, és igualitari, defensa la cultura, l’educació pública, el treball digne i l’economia solidària”. Després de dedicar unes paraules al nou alcalde, “gaudeix de l’honor amb humilitat i amor, sabent que representem la ciutadania i que sempre em tindràs al costat”, ha afegit que “continuaré amb el mateix compromís, forces i energies com fins ara, mostra de les ganes de treballar per un model de ciutat que estimo”. 

Ha tancat la ronda d’intervencions la portaveu del Partit dels Socialistes de Catalunya, Lourdes Borrell, explicant que “avui és un dia especial perquè les i els socialistes que fem municipalisme no volem renunciar al que entenem per model de ciutat: cohesionada, justa, sostenible i feminista, i que ha de treballar per totes les persones”. Després d’uns agraïments personals als integrants del seu grup, i de repassat la trajectòria del PSC durant el mandat i posant en valor la seva lleialtat institucional, ha afegit que “seguirem treballant amb ganes i il·lusió des de l’oposició, perquè hem de servir les nostres veïnes i veïns siguin del barri que siguin i hagin votat el que hagin votat”. 

Trajectòria de l’alcalde de Sant Feliu

Oriol Bossa i Pradas va néixer a Barcelona el 28 de maig de 1980. Viu a Sant Feliu de Llobregat des de 1986. Ha treballat en el sector privat en el ram de les assegurances de salut. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració per la Universitat Autònoma de Barcelona, i Màster en Anàlisi Política per la Universitat Oberta de Catalunya.

Des de 2003 milita a ERC, on va ser president de la secció local de 2011 a 2015. És regidor des de 2015 i conseller portaveu al Consell Comarcal del Baix Llobregat.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.