BARCELONA • Barcelonès

El Decret llei 11/2021 contempla ja la destinació als ajuntaments del 85% de multes posades per policies locals durant els primers mesos de pandèmia

0
649

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya ha publicat aquest dijous 29 d’abril el Decret Llei 11/2021, de 27 d’abril, de mesures de caràcter pressupostari, tributari, administratiu i financer. Cal destacar que en el seu article 1 aquest Decret llei preveu que la destinació del 85% de la recaptació derivada de les sancions imposades pels ajuntaments durant el primer estat d’alarma per incompliments de les mesures restrictives, s’han de transferir als ens locals respectius.

Aquests diners permetran als ajuntaments destinar-los a actuacions de reforç en la prevenció i lluita contra la pandèmia. Recordem que des de l’ACM s’ha anat insistint i reclamant que es faci efectiu aquest pagament de les multes imposades perquè compensin l’esforç de les policies locals per fer complir les mesures restrictives i el confinament durant la pandèmia.

El president de l’ACM i alcalde de Deltebre, Lluís Soler, destaca que “és un reconeixement a l’esforç realitzat pels ajuntaments i les policies locals durant la primera fase de les restriccions pel confinament”.

L’acord es va concretar el 31 de juliol de 2020 quan les entitats municipalistes i el Departament d’Interior van concretar, a través d’una reunió amb el conseller Miquel Buch i el director general d’Administració de Seguretat Jordi Jardí, destinar als ajuntaments el 85% de la recaptació de les denúncies efectuades per les policies locals de Catalunya durant els primers mesos de confinament. La resta, el 15%, era per la Generalitat de Catalunya per fer front a la tramitació de les denúncies.

En posteriors cartes, l’ACM ha anat reivindicant que es fes efectiu el pagament de les multes. La darrera va ser el 24 de febrer de 2021 a la Conselleria d’Interior.

Es calcula que durant la primera fase de l’estat d’alarma, des de març a juny del 2020, es van tramitar 132.000 expedients sancionadors entre Mossos d’Esquadra i les 213 policies locals de Catalunya. Aquesta xifra suma una recaptació global al voltant de 2,3 milions d’euros, dels quals un 45% corresponen als cossos de policia local de Catalunya. D’acord amb el Decret llei, aquest fixa que d’aquest volum d’1 milió d’euros, el 85% anirà a parar als Ajuntaments de les respectives Policies Locals (850.000 euros) i la resta, un 15%, ho assumirà Interior com a despesa de la tramitació dels mateixos expedients i sancions.

Podeu consultar el Decret Llei 11/2021 en aquest enllaç

També podeu llegir el Resum del Decret Llei 11/2021, elaborat pels Serveis Jurídics de l’ACM: RESUM

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.