SITGES • Garraf

El Festival Creative Connexions d’arts Irlandès torna a Sitges amb més de 60 artistes

0
1901

Del 27 al 30 d’octubre el festival que uneix Irlanda amb Sitges aplegarà músics, escriptors, ballarins i artistes

Més de 60 músics d’Irlanda viatjaran a Sitges de dijous 27 a diumenge 30 d’octubre per participar al festival Creative Connexions Ireland: Sitges ’22, un festival de música, dansa, teatre i arts juvenils.

Entre els artistes convidats, es comptarà amb la cantant de blues Mary Coughlan, l’actriu Geraldine Plunkett, els violinistes Ultan O’Brien, Paul Kelly i Mossie Martin, el ballarí Nic Gareiss i la finalista dublinesa, participant del programa The X Factor Mary Byrne. A ells s’hi sumaran músics catalans i espanyols incondicionals com Anais Falcó, Ballaveu, Bruel, Ángel Laguna, el sitgetà Joan Pinós, entre altres persones reconegudes de l’escena musical.

El festival d’enguany presenta l’estrena mundial de noves obres irlandeses, un esdeveniment de dansa d’alta energia i la dinàmica orquestra folk NoCrows, un grup únic amb arrels musicals diverses. Des de música tradicional irlandesa a la rumba llatina, passant per la música clàssica, el jazz, el rock i els ritmes balcànics.

Entre les novetats d’aquesta edició, destaca The Fiddler of Sitges, un concurs internacional de violí folk i alhora el Mercat Vell se suma als Jardins de El Retiro com a seu del Festival, per als concerts de nit.

Durant el cap de setmana, els músics del festival mostraran el seu talent en alguns dels jardins més bonics de Sitges en el marc de la programació de concerts que se celebraran a l’aire lliure i que esdevingut un dels plats forts del certamen.

En paral·lel, hi ha més de 30 esdeveniments que conformen la programació com Una Passejada per Sitges, el Cercavila del Festival, els famosos Castellers, les Sitges Sessions, un programa juvenil dinàmic amb més de 200 joves irlandesos , els tallers Have a Go, l’escenari juvenil WE’RE BACK, Futbol Gaèlic de Sitges, actuacions espontànies a espais emblemàtics de la vila, música i cançons amb l’Associació de les Arts Tradicionals d’Armagh, el grup de Comhaltas Bhré, les Veus Joves de la Roscommon Music Generation, les Escoles de Música Tradicional de Glengormley i Craobh Phiarais i una novetat d’enguany: les OPEN WINDOW Sessions.

El festival està organitzat per l’agència artística irlandesa Artscope, i compta amb el suport de l’Ajuntament de Sitges, Culture Ireland i l’ambaixada d’Irlanda a Madrid.

La previsió és que unes 1.000 persones provinent d’Irlanda arribin a Sitges per assistir al Festival.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.