13.01.14 – VILANOVA I LA GELTRÚ • Garraf

El grup municipal del PSC a l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú vota en bloc a favor de la consulta

0
272

El Ple de l’Ajuntament fa una crida a la ciutadania a  ”participar de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí”


Cap de llista i líder del corrent crític Avancem, Joan Ignasi Elena.
El ple de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha aprovat aquest dilluns una moció conjunta de CiU, la CUP i ICV en què mostra la seva “satisfacció” per la convocatòria de la consulta del 9 de novembre , es compromet a fer que aquesta consulta “sigui una realitat” i fa una crida a la ciutadania a  ”participar de manera activa, pacífica i en llibertat en aquest acte democràtic, decidint el seu destí”. Es donava per descomptada l’aprovació de la moció, donada la majoria absoluta que sumen els grups que la presentaven, però la notícia ha estat el suport en bloc del grup municipal del PSC al text.
Els vuit regidors socialistes presents (faltava una regidora, que estava malalta) han donat suport al seu cap de llista i líder del corrent crític Avancem, Joan Ignasi Elena, i han votat favorablement la moció, Els únics vots en contra han estat els del PP. Entre els regidors que formen el grup municipal del PSC vilanoví hi ha el primer secretari de la Federació X del PSC (Alt Penedès-Garraf) i president del Consell Comarcal del Garraf, Juan Luis Ruiz, i el màxim responsable de l’agrupació socialista vilanovina, Joan Martorell.
Elena ha dit durant el ple que el grup havia donat llibertat de vot als seus regidors. El cap de llista del PSC a Vilanova i diputat al Parlament s’ha mostrat favorable a la moció perquè el text “diu que volem votar, i aquest és un sentiment molt estès. És un desig que compartim”. També ha afegit que “el futur de les relacions entre Catalunya i Espanya o la seva separació han de passar pel tràmit de la consulta”.
La votació al ple municipal de Vilanova es produeix només tres dies abans que el Parlament de Catalunya debati la sol·licitud de la delegació de competències a la Generalitat per a la realització de la consulta. La direcció del PSC ha reiterat aquest dilluns la seva posició contrària a la petició, mentre que el corrent crític que lidera Elena demana que el grup socialista s’abstingui. El diputat vilanoví no descarta votar a favor de la petició, desobeint aixi la posició oficial del PSC, per la qual cosa podria ser expulsat del grup parlamentari.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.