El Parlament Europeu llança un vídeo per a destacar les dificultats de les persones amb diversitat funcional durant la COVID-19

0
325

04.12.20

Per commemorar el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional i posar rostre a les dificultats per les quals estan travessant els més de 70 milions de persones amb discapacitat que viuen a la Unió Europea i les seves famílies per la COVID-19, l’Oficina del Parlament Europeu a Espanya ha llançat un vídeo, que compta amb la col·laboració de l’actor Jesús Vidal.

  • El vídeo compta amb la participació de l’actor Jesús Vidal.
  • El Parlament elaborarà una Estratègia Europea de Diversitat Funcional post-2020.
El vídeo explica la història del Javi, un “esperit indomable” en paraules del Jesús; l’exemple de superació, optimisme i actitud que tots necessitem en un any tan complicat per la incidència de la pandèmia.
 
En el vídeo, de gairebé un minut, podem observar i escoltar, a través de la narració de la seva mare, Amparo, com afronta el Javi el dia a dia amb els problemes de la mascareta, la distància social i les converses per videoconferència, a més del tumor maligne que ha superat en aquest any. És tot un exemple de superació.
 
Amb la incidència de la COVID-19, “de sobte li diem ‘no es toca, no es fan petons, no s’abraça …’. Ho passen malament, molt pitjor que nosaltres”, afirma l’Amparo, la seva mare. No obstant això, “no ha perdut el somriure en cap moment; ens ha donat a tots una lliçó de vida increïble”, recalca.
 
Estratègia Europea de Diversitat Funcional post-2020
 
L’impacte de la pandèmia de coronavirus està sent molt important a Europa, especialment per a les persones amb diversitat funcional. La Covid-19 ha afectat en major mesura aquestes persones, que han vist augmentada la seva vulnerabilitat i modificades les seves rutines i activitats diàries, però també per als seus familiars, encarregats de les cures, que en la seva majoria són dones. 
 
Per això, el Parlament Europeu s’ha compromès a elaborar una Estratègia Europea de Diversitat Funcional post-2020 que sigui “àmplia, ben finançada i ambiciosa, i que reflecteixi la diversitat de les persones amb discapacitat i les seves necessitats”. A més, es pretén incorporar, per primera vegada, una dimensió de gènere en aquesta estratègia que ajudi a eliminar la discriminació contra les dones i nenes amb diversitat funcional.
 
En aquesta nova Estratègia, el Parlament Europeu vol incidir en l’accés garantit a l’ocupació i la formació professional per a les persones amb diversitat funcional que s’enfronten a unes taxes d’ocupabilitat del 50,6% enfront del 74,8% de les persones sense discapacitat. Però també en l’accés a una educació inclusiva, a serveis de salut de qualitat i accessibles, els serveis digitals o les activitats esportives.
 
Antecedents
 
L’Estratègia de Discapacitat 2010-2020 ha aconseguit fites destacades com la Llei Europea d’Accessibilitat (2019) o la Directiva sobre Accessibilitat (2016), que van garantir l’accés a persones amb discapacitat als serveis en línia de les institucions del sector públic i a productes i serveis com ara telèfons intel·ligents, caixers automàtics o llibres electrònics.
 
La Unió Europea i tots els seus Estats membres volen una societat inclusiva en la qual els drets de les persones amb diversitat funcional estiguin protegits, adaptats a les necessitats individuals, i no hi hagi discriminació. En definitiva, fer gala, una vegada més, del lema de la Unió Europea: “Units en la diversitat”.
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.