24.01.18  • Bages

El Ple del Consell Comarcal del Bages aprova les bases reguladores per a la quarta edició del RUBIK

0
223

Un total de 93 persones s’han beneficiat d’aquest programa en les tres convocatòries que s’han impulsat fins al moment -la primera oferia incentius a les empreses i les altres dues anaven adreçades als ajuntaments, com també és el cas d’aquesta quarta edició-.

Com a novetat, es prioritzaran els contractes que superin els 6 mesos de duració i aquells de més de 25 hores/setmanals. Podeu consultar les bases descarregant aquest document.

El Ple del Consell Comarcal celebrat el dilluns 22 de gener va aprovar les bases reguladores específiques per a l’atorgament d’ajuts econòmics per al suport a la creació d’ocupació, mitjançant la contractació per part dels ajuntaments, de persones en situació de vulnerabilitat social dels municipis que configuren l’Àrea Bàsica de Serveis Socials del Bages.
 
Seguint amb les polítiques de suport a l’ocupació, el Consell Comarcal engega aquest 2018 la quarta convocatòria d’aquest projecte RUBIK, una iniciativa transversal impulsada per les Àrees de Desenvolupament Comarcal i Acció Social i Ciutadania que es va posar en marxa fa dos anys amb l’objectiu de donar noves oportunitats a aquelles persones que, per diferents motius, presenten especials dificultats d’accés al món laboral. D’aquesta manera, des de l’ens comarcal es fomenta la creació de nous llocs de treball, s’afavoreix la inclusió social d’aquelles persones en situació de vulnerabilitat social i se les apodera en el seu procés d’autonomia econòmica i autoestima personal que les posiciona, novament, en el mercat laboral.
 
El conseller de l’Àrea d’Acció Social i Ciutadana, Albert Marañón, recalca que “amb aquesta nova convocatòria, el Consell Comarcal consolida un projecte que contribueix a superar les situacions de vulnerabilitat, i ho fa des de la prevenció, promovent la màxima autonomia i apoderament de les persones anant més enllà de la tradicional visió assistencialista dels serveis socials”.

El RUBIK, un projecte amb continuïtat
 
La tercera edició del projecte RUBIK va facilitar la contractació de 29 persones per part dels ajuntaments de la comarca, unes xifres que evidencien la consolidació del programa a l’hora de contribuir a superar les situacions de vulnerabilitat, promoure la màxima autonomia de les persones i col·laborar en el creixement econòmic de la comarca. En total, 93 persones s’han beneficiat d’aquest programa en les tres convocatòries que s’han impulsat fins al moment -la primera oferia incentius a les empreses i les altres dues anaven adreçades als ajuntaments. “El fet que la mitjana d’edat de les persones participants sigui de 40 anys indica que es produeix un doble impacte positiu afegit: millora de la qualitat de vida dels seus fills i filles i entorn familiar, i increment dels anys de cotització per al reconeixement de la pensió de jubilació”, afegeix Marañón.
 
Ara, atès els resultats obtinguts i la bona rebuda per part dels ens locals, el Consell Comarcal aposta de nou per la inserció laboral a través dels ajuts econòmics adreçats als ajuntaments.

Bases de la quarta edició
 
Com a novetat en la quarta convocatòria del projecte RUBIK, les persones contractades no poden haver participat anteriorment en aquesta iniciativa, una condició que s’ha afegit per donar noves oportunitats a més persones en situació de vulnerabilitat i incrementar així la reinserció social i laboral a la comarca.
 
La subvenció consisteix en una aportació econòmica de 3.172,00 € per contractes mínim de 25 h/setmanals i mínim de 6 mesos, i es prioritzaran aquells de més duració. Les bases de la convocatòria es poden consultar en aquest enllaç.
 
A més, el Consell Comarcal informa que les sol·licituds per concórrer a les subvencions s’han de formular mitjançant els impresos normalitzats adjuntats a les bases, conjuntament amb la declaració responsable degudament signada. La sol·licitud, així com la declaració responsable, caldrà omplir-la, signar-la i presentar-la en el registre del Consell Comarcal del Bages o per la plataforma EACAT. El termini de presentació de les sol·licituds va des de l’endemà de la publicació de la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província fins passats 30 dies hàbils.
 
Per a més informació dels requisits dels ajuntaments beneficiaris i el procés d’atorgament dels ajuts econòmics, podeu descarregar aquest document.

 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.