Queralbs • Ripollès

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, visita la vall de Núria amb motiu de la festivitat de Sant Gil

0
2289

1 de setembre

Com cada 1 de setembre, la vall de Núria ha acollit la celebració de Sant Gil, patró dels pastors del Pirineu Oriental. Es tracta d’una de les celebracions més importants d’aquest paratge de la comarca del Ripollès i commemora l’estada de sant Gil a la vall amb diferents actes lúdics i religiosos. 

El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, hi ha estat present, conjuntament amb altres autoritats com l’alcaldessa de Queralbs, Immaculada Constants; el president del Consell Comarcal del Ripollès, Amadeu Rosell; el secretari de Mobilitat i Infraestructures, Marc Sanglas, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, Antoni Segarra, entre d’altres. 

L’arquebisbe d’Urgell i copríncep d’Andorra, Joan-Enric Vives, ha presidit la missa solemne al mateix santuari de la Mare de Déu de Núria, on també ha actuat la coral Santa Maria de Ribes de Freser. Després s’ha fet l’ofrena floral i la processó dels pastors amb la Mare de Déu a l’ermita de Sant Gil.

Prèviament, el president, Miquel Noguer, també ha visitat l’exposició «1923: Josep Danés transforma Núria», que commemora els cent anys de la primera pedra del nou complex del santuari-hotel de Núria, una obra realitzada per l’arquitecte noucentista Josep Danés. El trajecte guiat ha anat a càrrec del professor titular d’història contemporània de la UdG, Joaquim Maria Puigvert, i del fotògraf Toni Anguera.

També ha estat en la presentació del projecte Ecovall, l’eina que ha de permetre reforçar la capacitat d’adaptació al canvi climàtic de la vall de Núria, i definir i articular estratègies futures, cercant la sostenibilitat, posant en valor el capital natural i sent més eficients en la gestió i el control dels impactes de les activitats que s’hi desenvolupin. 

Font: Diputació de Girona

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.