2.6.18 – BRACELONA • Barcelonès

El president de l’ACM demana al nou Govern català superar el bloqueig del 155 i recuperar les polítiques actives pel país

0
65

Saldoni destaca la vessant municipalista del nou executiu català

Dissabte 2 de juny.- El president de l’ACM, David Saldoni, ha felicitat aquest migdia els nous membres del Govern català en la presa de possessió dels consellers i conselleres. Saldoni ha rebut amb satisfacció que finalment hi hagi un govern executiu català que pugui posar-se a treballar després del bloqueig del ja cessat govern de Mariano Rajoy.

Per fi podem començar a fer polítiques per la gent de Catalunya. Ara podrem ser actius en qüestions socials, d’ocupació, de promoció econòmica, d’inversió… per fer un país millor”, ha dit el president de l’ACM. Saldoni també ha expressat el desig de superar una etapa “on s’han cohertat les llibertats individuals i s’ha judicialitzat qualsevol acció política d’aquells que no pensen com el poder executiu espanyol” i ha expressat la necessitat de no oblidar que “hi ha presos polítics a les presons i exiliats” i que cal recuperar les institucions d’un "estat corrupte".

En aquest sentit, ha exigit la derogació immediata de l’article 155 “una anomalia que no s’hauria d’haver aplicat mai perquè les institucions catalanes les decideixen els catalans amb els seus vots. El Govern del PP, marcat pel seu caràcter antidemocràtic i antidialogant, no va acceptar mai els resultats del 21D”.

L’alcalde Sallent també s’ha felicitat perquè entre els nous consellers del Govern del President Quim Torra hi hagi un marcat caràcter municipalista. En aquest sentit, molts d’ells coneixen molt bé el món local. El nou conseller d’Interior, Miquel Buch, és expresident de l’ACM i exalcalde de Premià de Mar; la nova consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón és exregidora de l’Ajuntament d’Igualada; el nou conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, havia estat tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès; la consellera d’Agricultura, Ramaderia i Pesca, Teresa Jordà, va ser alcaldessa de Ripoll fins el 2011; el Vicepresident i Conseller d’Economia, Pere Aragonès, també ha estat regidor a l’Ajuntament de Pineda des del 2011; el Conseller d’Acció Exterior, Ernest Maragall, havia estat regidor a l’Ajuntament de Barcelona fins al 2004; el nou conseller de Polítiques digitals i Adminstració Pública, Jordi Puigneró, fou exregidor a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès durant molts anys; el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, havia estat primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Torredembarra fins el 2003; la nova Consellera de Justícia, Ester Capella, va exercir de regidora a l’Ajuntament de Barcelona de 2007 a 2011; i el Conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani, havia estat regidor a l’Ajuntament de Granollers a partir de 2015. “Esperem que el nou Govern sigui sensible a les necessitats que tenim el món local, perquè els ajuntaments hem estat al peu del canó sempre. Més que mai en aquest temps d’incertesa i bloqueig del 155, al servei dels nostres veïns i atenent totes les necessitats. El nostre compromís és total amb el país i el nou Govern català”, ha dit.

Saldoni també recorda que l’estat espanyol no ha permès exercir els seus drets polítics a quatre persones que havien de ser consellers, tal com es va fer amb els anteriors candidats a presidents de la Generalitat.

L’ACM reivindica la necessitat que el Govern de Catalunya pugui tornar a treballar per restablir totes les lleis que han estat suspeses judicialment i posa la seva total disposició a col·laborar en tots les qüestions i organismes que el nou Govern consideri oportú.

 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.