Jornada Red Agenda 2030 FEMP, Toledo. Foto: FEMP

TOLEDO • España

Els ODS de l’Agenda 2030, en l’acció local i la planificació del futur dels municipis

0
542

A set anys de venciment del termini, el compliment dels objectius de l’Agenda 2030 continua sent imprescindible, i els governs locals són fonamentals per assolir aquest compliment
Així ho van manifestar els participants a la Jornada ‘El món de les ciutats i l’aplicació dels ODS de l’Agenda 2030’, que el passat 30 de gener es va celebrar a l’Ajuntament de Toledo. Gairebé dos-cents participants entre assistents presencials i altres via streaming van seguir les intervencions i taules de debat d’una dotzena d’alcaldes i alcaldesses en aquesta jornada de la Xarxa Agenda 2030 de la FEMP, en què es van conèixer la feina i les experiències d’entitats locals i provincials. La representant catalana va ser l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet.

01/02/2023

Les claus per avançar en aquest compliment necessari es van abordar a dues taules. La primera, moderada per l’Alcalde de Palma, José Hila, president de la Xarxa d’Entitats Locals per a l’Agenda 2030, va comptar amb les intervencions de les alcaldesses de Castelló, Amparo Marco; de Pozuelo, Susana Pérez Quislant; i d’Almeria, Maria del Mar Vázquez; així com de l’alcalde de Lorquí, Joaquín Hernández; i del tinent d’Alcalde d’Alcorcón, Jesús Santos.

A la segona taula, moderada per l’alcaldessa de Santander, Gema Igual, van participar la presidenta de la Diputació de Palència i de la Federació Regional de Municipis de Castella i Lleó, Angeles Armisén; l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet; l’alcaldessa de Talavera de la Reina i presidenta de la FEMP de Castella-la Manxa; el regidor delegat de Mobilitat i espai Urbà de Valladolid, Luis Vélez, i Manuel Lorenzo, president de la Coordinadora d’ONG de Cooperació de Castella-la Manxa.

Rosa Huguet, alcaldessa de Canyelles, i també membre de la Junta de Govern de la FEMP, s’ha referit a les mancances que va trobar en arribar a l’ajuntament, per ser un municipi petit i de segones residències. Convertir-lo i portar serveis a tot el municipi comporta dificultats i obliga a pensar com actuar i avançar de la manera més eficient per aconseguir-ho. La decisió que es va prendre va ser apostar per optimitzar recursos públics i aquesta optimització és un procés que sorgeix alineat amb els ODS, en què s’ha comptat amb l’opinió i les aportacions de totes les parts. Cada nova instal·lació, ha dit, “haurà de presentar que s’ajusta a aquests ODS”.

Font: Federació de Municipis de Catalunya

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.