19.7.18 – ALCANAR • Montsià

En marxa la instal·lació a Alcanar de llums LED, més eficients i sostenibles

0
186

Els operaris de la Brigada Municipal d’Obres i Serveis estan treballant en la substitució de 265 fanals antics per altres d’equipats amb llums de tipus LED, d’entre 28 i 37 W de potència i de llarga durada amb baix consum.


Primeres actuacions. Foto: Aj.Alcanar.
El consum dels nous llums LED generarà un estalvi anual de 12.000 euros, ja que, tot i que el preu per unitat és més elevat, aquesta despesa s’amortitza ràpidament per l’estalvi en el consum energètic.
Ivette Fibla, regidora d’Urbanisme, Patrimoni i Ordenació del Territori, explica que "amb aquestes mesures obtindrem una instal·lació d’enllumenat més eficient tant des d’un punt de vista econòmic com energètic, ja que reduïm la despesa en quilowatts i en emissions de CO?, i incrementem els nivells d’il·luminació".
Les primeres actuacions s’han fet a la urbanització Garbí d’Alcanar Platja per tal de reforçar-hi la lluminositat i, per tant, la seguretat i el benestar dels veïns i veïnes. Posteriorment es reemplaçaran els llums de les Cases i Alcanar.
La Junta de Govern Local va aprovar, el 21 de maig de 2018, el contracte per al subministrament de llums per a la renovació de l’enllumenat al municipi d’Alcanar, per un import de 61.881,82 euros (IVA inclòs), a l’empresa ampostina Electrostocks, SL.
La Diputació de Tarragona ha concedit a l’Ajuntament una subvenció de 67.180 euros, en el marc del Programa específic d’obres per a la millora de xarxes bàsiques municipals i del Programa de modernització d’equipaments informàtics per a garantir l’administració electrònica (PEXI), la qual permetrà cobrir el 100% de l’actuació.
"L’Ajuntament ha destinat l’import de la licitació i, per tant, de la subvenció íntegrament a la compra del material, atès que la col·locació dels aparells s’està realitzant amb els recursos tècnics i humans propis, amb la qual cosa hem pogut adquirir una quantitat superior de lluminàries i làmpades", afegeix Fibla.
Aquest projecte forma part del pla de substitució dels vells llums que el consistori porta a terme progressivament amb el propòsit d’adaptar-lo a la normativa actual.
Així mateix, l’Ajuntament està adherit al nou acord marc de l’Associació Catalana de Municipis de subministrament d’energia elèctrica als ens locals de Catalunya, que permet la compra agregada d’electricitat per a aconseguir uns preus altament competitius per l’energia 100% verda. A més, com a consistori adherit, obté un estalvi en els tràmits administratius.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.