La Festa Major de Martorell reuneix a més de 10.000 persones i bat tots els rècords d’assistència

0
35

La Festa Major de Martorell, que s’ha celebrat del 12 al 16 d’agost, s’ha dut a terme sense restriccions d’aforament i recuperant la total normalitat d’abans de l’epidèmia. Enguany, a més, s’han batut rècords d’assistència dins d’un ambient d’alegria i optimisme i sense cap incident tot i la gran afluència de públic. El grup Fangoria va ser el plat fort dels concerts de la Festa Major, que va aplegar a més de 10.000 persones, seguit per Nancys Rubias i Mojinos Escozíos, amb 6.000 assistents cadascun. L’última nit de concerts la va protagonitzar Edu Esteve, participant del concurs Eufòria de TV3 i el quintet de Sant Vicenç dels Horts Les Montses, que van aplegar fins a 4.000 persones. 

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell, constata el gran èxit de la Festa Major i en destaca el civisme, la prudència i la responsabilitat del públic: “Aquesta ha estat la Festa Major de la represa de la normalitat, una Festa Major sense restriccions i sense cap incident. La calor no ens ha frenat i hem tingut rècords històrics d’assistència arreu. La gent tenia ganes de passar-ho bé, de gaudir de l’estiu i del poble, i és el que han fet”.

Agnès Busquets al balcó de l’Ajuntament de Martorell, mentre feia el Pregó de la Festa Major acompañada de l’alcalde Xavier Fonollosa i els regidors

El tret de sortida de la Festa Major el va donar durant el Pregó de dissabte al vespre l’actriu Agnès Busquets, coneguda pel programa Polònia de TV3, que es va caracteritzar com la il·lustradora Pilarín Bayés. 

Durant el Pregó van omplir la Plaça de la Vila les colles de cultura popular, formades per gegants, capgrossos, bastoners i diables i dracs. Tot seguit, es van desplaçar a la Plaça de l’Església, on es va celebrar l’acte d’inauguració de la seva remodelació i els més menuts van gaudir d’un cinema familiar a la fresca acompanyat de crispetes. 

El regidor de cultura de l’Ajuntament de Martorell, Andreu González, posa de manifest la fita històrica d’aquesta Festa Major: “Recordarem aquesta festa com la de les 10.000 persones al concert del carrer Josep Vilar, que serà difícil d’oblidar. Ha estat una Festa Major excepcional, amb nits d’actuacions musicals extraordinàries”.

Xavier Fonollosa (Alcalde de Martorell) i Andreu González (regidor de Cultura) amb Alaska i Paula Ortega, Miss Univers Catalunya

Fangoria, el duet format per Alaska i Nacho Canut, va captivar les moltes generacions que eren presents diumenge a la nit a la principal atracció de la Festa Major d’enguany amb el seu pop electrònic. Aquest espectacle, que va reunir fins a 10.000 assistents, ha estat el concert més multitudinari que ha viscut Martorell en tota la seva història. 

Just l’endemà, més de 6.000 persones van assistir als concerts de Nancys Rubias, amb Mario Vaquerizo al capdavant, i de Mojinos Escozíos, que presentaven la gira d’enguany, Los más grandes.  

El grup Nancys Rubias, amb Mario Vaquerizo com a solista

Andreu González destaca també l’alta participació de les diverses activitats de la Festa Major: “Tant el Correfoc com la Festa de l’aigua i el Holi Festival també han batut rècords de participació. Com sempre, hem tingut presents a tots els públics, especialment la canalla, que ha tingut activitats pròpies”. En aquest sentit, els infants van poder gaudir dilluns a la tarda del Parc d’aigua –  inflables, tobogans, passarel·les i canons d’escuma- i es van acabar de refrescar amb una Gelatada popular.

Parc d’aigua
Holi Festival

Pel que fa a les actuacions familiars, The Penguins fa oferir l’espectacle Reagge per Xics a bord del vaixell Calypso i el Col·lectiu TQM va brillar amb un gran espectacle musical, acrobàtic i de circ que va impressionar a grans i petits. Per tancar els concerts de la Festa Major, Edu Esteve, participant del Talent Show de TV3 Eufòria, va oferir la seva primera actuació en solitari. A més de l’Edu Esteve, també van pujar sobre l’escenari altres participants d’Eufòria: en Joan, l’Estela, la Laura i la guanyadora del concurs, la Mariona. Per acabar aquesta última nit de concerts, el grup de folk Les Montses va fer ballar i cantar les 4.000 persones que hi havia aplegades al carrer de Josep Vilar. 

Edu Esteve, participant d’Eufòria

Xavier Fonollosa valora el bon ambient que ha regnat durant tota la Festa Major: “Ha estat la Festa Major del retrobament, de la tornada a la normalitat i de l’optimisme, que ha estat  possible gràcies a l’esforç de moltes persones que han treballat perquè tot el poble pogués gaudir de les moltes activitats que hem realitzat”. Martorell culmina així una Festa Major on destaca el gran èxit de participació sense incidents, amb la mirada ja posada a les Festes del Roser, que enguany se celebraran del 30 de setembre al 9 d’octubre. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.