Estudi de rehabilitació de l'edifici Antonio Machado de Badia del Vallès. / Imatge: Diputació de Barcelona.

BADIA DEL VALLÈS • El Vallès Occidental 

Badia del Vallès disposa d’una guia per transformar una escola en desús en habitatge social

0
1427

La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’ajuntament l’estudi de viabilitat per a la rehabilitació de l’edifici Antonio Machado.

L’Ajuntament de Badia del Vallès ha rebut l’estudi per a la rehabilitació de l’edifici Antonio Machado. Una actuació que generaria fins a 47 habitatges socials, que es destinarien a gent gran que viu en pisos amb problemes d’accessibilitat i a joves que marxen del municipi perquè no troben pisos assequibles. La majoria dels habitatges tindrien majoritàriament una habitació i terrassa. A més, disposarien de zones comunes, amb menjador, zones d’estar i bugaderia.

Dues hipòtesis d’actuació

L’estudi planteja dues hipòtesis d’actuació per a l’edifici: la rehabilitació integral o l’enderroc per fer-hi obra nova. La primera opció, la rehabilitació, es considera prioritària pel menor impacte ambiental. També per a la conservació de la identitat històrica del municipi, tot i que va condicionada a la comprovació, per part de l’Ajuntament, que els fonaments poden aguantar la nova càrrega d’ús prevista.

A nivell econòmic, dins de les hipòtesis d’actuació s’han estudiat dues opcions de gestió  i explotació de l’edifici: en col·laboració público-privada mitjançant una concessió administrativa o directament, amb promoció i inversió municipal.

Aquesta acció de la Diputació de Barcelona respon als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) números 3 “Salut i benestar”, 9 “Indústria, innovació i infraestructures” i 11 “Ciutats i comunitats sostenibles”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.