Futur d’Europa: un altre ple dedicat a les propostes dels ciutadans

0
3215

El ple de la Conferència, al qual van assistir ciutadans i diputats ucraïnesos, va dedicar una segona sessió a examinar les recomanacions dels panells ciutadans

L’11 i el 12 de març, el ple de la Conferència va fer balanç de 88 recomanacions formulades pels panells europeus de ciutadans sobre «La UE al món / Migració» i sobre «Una economia més forta, justícia social i ocupació  / Educació, cultura, joventut i esport / Transformació digital», així com recomanacions connexes dels panells nacionals de ciutadans. La invasió d’Ucraïna per Putin i la reacció que ha tingut la UE van ocupar un lloc destacat als debats d’actualitat del cap de setmana.

Representants dels refugiats que fugen de la guerra a Ucraïna, parlamentaris de la Rada Suprema d’Ucraïna i representants de l’associació PromoUkraina van agafar la paraula per compartir els seus punts de vista durant la conversa sobre «La UE al món». També hi van participar representants dels Balcans Occidentals. Podeu tornar a veure els discursos aquí.

Els extractes del ple de la Conferència estan disponibles a EbS. Tota la cobertura de vídeo, àudio i fotografia dels grups de treball i els debats al ple està disponible al Centre Multimèdia del Parlament.

Copresidents del Comitè Executiu de la Conferència:

Guy Verhofstadt (Parlament Europeu) ha comentat: «Els dramàtics esdeveniments a Ucraïna estan provocant onades de xoc a la Unió Europea, fet que ha estat tangible al llarg dels debats del ple. Les conclusions d’aquesta conferència hauran de reflectir aquest fet. És clar que el futur serà diferent del que podríem imaginar fa unes setmanes. Així doncs, serà necessari que Europa canviï per fer front a aquest futur i a l’aparició del nou ordre mundial emergent».

Clément Beaune (Presidència francesa del Consell) ha declarat: «Hem rebut totes les recomanacions formulades pels ciutadans europeus. El ple de la Conferència ha de treballar per traduir-les en propostes concretes. Davant dels dramàtics esdeveniments que s’estan produint al nostre continent, és imperatiu reformar i reforçar la nostra Unió».

Dubravka Šuica (vicepresidenta de la Comissió Europea) ha afirmat: «Just quan estem immersos en un exercici que ens acosta als ciutadans, Putin posa en marxa una acció militar contra els ciutadans ucraïnesos, que havien expressat les seves aspiracions europees. Es tracta d’un atac als nostres valors i al nostre model de vida. Ser europeu significa formar part d’un projecte únic que permet a tothom desenvolupar el seu potenciar i exercir els seus drets. Aquesta és la raó per la qual ara, en aquestes terribles circumstàncies, la Conferència és més important i necessària que mai».

Properes etapes

Els dies 25 i 26 de març, el ple de la Conferència treballarà en les seves propostes, que es basaran en les recomanacions dels panells europeus i nacionals de ciutadans, les aportacions recollides a la plataforma digital multilingüe i als debats del ple i els grups de treball de la Conferència, agrupats per temes.

Context

Les recomanacions del panell sobre «La UE al món / Migració», adoptades a la reunió final de Maastricht (Països Baixos) al febrer, estan disponibles aquí. Les recomanacions del panell sobre «Una economia més forta, justícia social i ocupació / Educació, cultura, joventut i esport / Transformació digital», que es van enllestir a  Dublín (Irlanda) al febrer, es poden trobar aquí. A cada panell europeu de ciutadans, al voltant de dues-centes persones de diferents edats i orígens, procedents de tots els estats membres, es van reunir (presencialment i a distància) per debatre i adoptar recomanacions sobre els reptes als quals s’enfronta Europa en l’actualitat i en el futur.

El ple de la Conferència està compost per representants del Parlament Europeu, del Consell, de la Comissió Europea, dels parlaments nacionals i dels ciutadans. També hi ha representats el Comitè de les Regions i el Comitè Econòmic i Social Europeu, els interlocutors socials i la societat civil. El ple, actuant per consens, presentarà les seves propostes al Comitè Executiu per tal que elabori les conclusions de la Conferència amb transparència i en col·laboració amb el ple.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.