Homenatge al president Sassoli al ple

0
3285

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, va morir l’11 de gener

El Parlament li retrà homenatge en una cerimònia dilluns que ve a Estrasburg

David Sassoli va morir en Aviano (Itàlia), on estava hospitalitzat des del 26 de desembre. Membre del Parlament Europeu des de 2009, va ser elegit president de la Cambra al juliol de 2019, per a la primera meitat de la present legislatura.

El president Sassoli va adoptar mesures extraordinàries per permetre al Parlament Europeu continuar funcionant i complir amb les seves obligacions en virtut dels tractats durant la pandèmia. També va jugar un paper clau en l’impuls d’un pressupost ambiciós per a la UE a llarg termini i un mecanisme de recuperació efectiu. A més, va liderar les mostres de solidaritat del Parlament amb els més vulnerables en els primers moments de la crisi, amb mesures de suport a les ciutats on la Cambra té la seva seu, facilitant la distribució d’aliments i l’acolliment de dones maltractades en les seves instal·lacions.

Decidit a extreure lliçons de la pandèmia, el president Sassoli també va promoure un ampli exercici de reflexió amb els eurodiputats per repensar i reforçar la democràcia parlamentària.

Com a europeu compromès, Sassoli va subratllar en el seu discurs al Consell Europeu al desembre que «el que Europa necessita, en particular, és un nou projecte d’esperança. Crec que podem construir aquest projecte entorn de tres eixos: una Europa que innova; una Europa que protegeix, i una Europa que serveix de referent».

Cerimònia commemorativa

El dilluns 17 de gener tindrà lloc una cerimònia per rendir tribut a David Sassoli en l’obertura de la sessió plenària a Estrasburg, en presència de l’ex eurodiputat i ex primer ministre italià Enrico Letta.

La capella ardent s’instal·larà a Roma el dijous 13 de gener, de 10.00 a 18.00 a la Sala de la Protomoteca del Campidoglio i el funeral se celebrarà el divendres 14 de gener, a les 12.00 en la Basílica de Santa Maria dels Àngels.

Elecció del nou president del PE

Tal com estableix el Reglament del PE (article 20), en els dies que resten fins a l’elecció del nou president, la presidència de la Cambra recaurà en la primera vicepresidenta. Com estava previst abans de la sobtada defunció del president Sassoli, l’elecció del president per a la segona meitat de la legislatura tindrà lloc dimarts que ve durant el ple d’Estrasburg. Es procedirà a continuació amb l’elecció dels vicepresidents i qüestors.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.