IGUALADA • Anoia

Igualada ja disposa de Pla Local de Joventut fruit d’una diagnosi que ha comptat amb 500 entrevistes i enquestes

0
3345

El pla estableix tres línies estratègiques que se centren en la promoció de la salut, l’emancipació i ocupabilitat i la participació activa dels joves

El ple d’aquest mes de gener ha aprovat el Pla Local de Joventut que durant els propers quatre anys ha de guiar les polítiques de joventut de la ciutat d’Igualada. El pla se centra en centra en tres línies estratègiques i compta amb una cinquantena de projectes concrets que ja s’estan impulsant.

La tinenta d’alcalde i regidora de joventut, Carlota Carner ha valorat molt positivament l’aprovació d’aquest pla “que marca les línies estructurals dels projectes de joventut durant els propers anys i que s’ha aprovat sense cap vot en contra al ple d’aquest mes”.

Carner, que ha agraït la feina feta pels tècnics del departament de Joventut de l’Ajuntament, ha destacat que aquest nou pla, “s’ha fet amb una molt bona diagnosi i anàlisi de la realitat juvenil d’Igualada amb un entrevistes i enquestes a 500 joves i l’anàlisi exhaustiu de moltes altres dades del dia a dia dels joves a la nostra ciutat”.

Després d’aquesta diagnosi el Pla Local de Joventut s’estructura en base a tres línies estratègiques: Promoció salut, Emancipació i ocupabilitat, i participació.

La primera línia té l’objectiu de promoure el benestar i la salut dels joves, des d’un punt de vista físic però sobretot social, posant especial èmfasi en el benestar psicològic, després pandèmia.

En segon lloc, la línia d’acompanyament en l’emancipació de les persones joves vol ser sobretot pel que fa a l’orientació acadèmica i laboral en una etapa on es generen molts dubtes i incerteses.

Finalment la línia de participació proposa una participació activa dels joves en la vida social i cultural juvenil del municipi.

Carner ha explicat que aquest pla vol ser “un document viu i obert, que pretén sumar propostes i que a més disposa de dos equipaments juvenils plens d’activitat” Un document que per la tinenta d’alcalde, “ treballa per oferir les eines adequades i sobretot les oportunitats perquè els joves es puguin desenvolupar des de tots els àmbits: el social, l’educatiu, l’esportiu, el cultural o el professional”.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.