BARCELONA • Barcelonès

“La Covid19 ha triturat les ganes de participar en societat”

0
2304

Castells confia en la feina dels Mossos, malgrat la “lentitud” en els progressos en el cas de violació múltiple

Marc Castells s’ha mostrat preocupat pels efectes de la “gran renúncia” que creu que la ciutadania està tenint en quant a participació social. L’alcalde d’Igualada ha afirmat que “la Covid19 ha triturat les ganes de la gent de participar en societat” i anticipa un “greu problema a futur” en aquest sentit. Ha il·lustrat la preocupació dient que, en ocasions, ha organitzat Consells de Districte “als que només han assistit tres persones, i sempre les més polititzades”. 

L’alcalde ha volgut prevenir d’aquest problema els cinquanta estudiants de Ciències Polítiques que l’escoltaven aquest matí en un Diàleg organitzat per Alcaldes.eu i la Universitat Pompeu Fabra. Durant la ponència, que ha estat conduïda pels professors Miquel Salvador i Jordi Joly, Marc Castells ha recordat les diverses dificultats que la primera onada de la Covid19 va generar als municipis de la Conca d’Òdena. En aquest sentit, ha dit que va caldre ser “contundent” en la defensa dels ciutadans i en la transparència informativa. L’alcalde ha recordat que, en algunes ocasions, va haver de sortir a desmentir la informació proveïda per la Conselleria de Salut. Malgrat les tensions d’aquell moment, l’alcalde ha explicat que la relació personal amb l’aleshores ministre Salvador Illa, la consellera Vergés o el president Torra va anar reconduint-se a posteriori.

Igualment, a preguntes d’una alumna, l’alcalde ha mostrat “confiança absoluta” en la feina dels Mossos d’Esquadra que investiguen el cas de violació múltiple de la passada tardor a la ciutat. Cal recordar que encara no hi ha persones detingudes en relació al delicte, motiu pel qual Castells ha dit que entén “la desesperació dels familiars”, mentre no hi ha avenços substancials.

En paral·lel a la “lamentable” espera, l’alcalde ha explicat que el consistori ha instal·lat ja cinc càmeres de seguretat en el polígon on es va cometre l’agressió i que “quinze més” estan en vies de fer-ho properament. Castells ha dit que no és “amic” de limitar les llibertats de les persones, però que “sembla que no hi hagi altre remei que fer-ho”. Igualment ha esmentat la necessitat de seguir treballant en educació “per eliminar els micro-masclismes”, fins i tot en infants menors de 10 anys.

El cicle “Alcaldes i Universitat”, organitzat per Alcaldes.eu i la UPF reuneix alcaldes i alcaldesses del país i els porta a les aules a fi que interactuïn amb estudiants de Ciències Polítiques.

Alcaldes.eu

Alcaldes.eu (www.alcaldes.eu) és una plataforma transmèdia dedicada a oferir entrevistes i perfils a gestors municipals. Un aparador informatiu que permet compartir experiències i idees entre alcaldes i estar en contacte amb les inquietuds i necessitats del ciutadà. El lector hi té una participació activa, ja que pot opinar, enviar les seves cartes i proposar idees que sumin, sempre en positiu, per a construir municipis i escenaris polítics d’acord amb les necessitats del ciutadà. 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.