30.01.13 – IGUALADA • Anoia

La Diputació de Barcelona concedeix 2 MEUR a l’Ajuntament d’Igualada per fer inversions fins l’any 2015

0
145

El consistori prioritzarà els projectes de dinamització econòmica i el manteniment d’instal·lacions i millora de serveis


El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, durant la signatura del conveni amb l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, el passat 24 de gener.

La Diputació de Barcelona atorgarà a l’Ajuntament d’Igualada un total de 2 MEUR per dur a terme inversions en el marc de la Xarxa de Governs Locals 2012-2015. Els diners es destinaran a quatre àmbits diferents que són: els equipaments lligats al desenvolupament econòmic amb una aportació de 563.000 euros; el manteniment i millora dels equipaments municipals amb 502.000 euros; el manteniment i millora de l’espai públic amb 743.000 euros; i la dinamització del barri de Sant Agustí amb 195.000 euros. La regidora de Promoció Econòmica, Àngels Chacón, ha expressat que aquesta és una molt bona notícia "en un moment que no disposem de mitjans per invertir tant com voldríem".
En el primer àmbit contemplat, el dels equipaments i les infraestructures de desenvolupament econòmic, es rebran 563.000 euros destinats al projecte ‘4D Health’ d’innovació i simulació en l’àmbit de la salut i al projecte de Capital Europea de la Pell de Qualitat, amb el futur campus universitari i la seu del clúster de la pell a l’adoberia Bella com a accions principals. 
Pel que fa a la millora i manteniment de les instal·lacions municipals, es rebran 502.000 euros que es destinaran, entre altres, al mercat de La Masuca, al complex esportiu de Les Comes, al complex esportiu del Molí Nou, a dur a terme adequacions d’accessibilitat en alguns edificis públics i el trasllat de l’emissora Ràdio Igualada a una altra instal·lació municipal. 
En l’àmbit del manteniment i millora de l’espai públic es preveuen noves zones blanques d’aparcament, accions d’arranjament del clavegueram, nous recursos per al pla d’asfaltats i pintura viària, a banda de la peatonalització d’alguns punts de la ciutat. En aquest àmbit s’hi destinaran 743.000 euros. 
Finalment, també es rebran 195.000 euros per dinamitzar el barri de Sant Agustí d’Igualada. Segons Chacón, l’objectiu és "estimular l’activitat en aquesta zona i dinamitzar el barri".
 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.