29.05.13 – IGUALADA • Anoia

La Diputació de Barcelona farà petites reformes en 27 habitatges de persones grans de l’Anoia per garantir-ne l’habitabilitat

0
157

El 80% de les intervencions consisteixen en canviar la banyera per una dutxa


El diputat de Benestar Social i Família, Josep Oliva, i l’alcalde d’Igualada, Marc Castells.
La Diputació de Barcelona i sis ajuntaments de l’Anoia faran petites reformes en 27 habitatges de persones grans per millorar-ne l’habitabilitat i garantir que el resident gaudeixi d’autonomia i qualitat de vida. En concret, es faran arranjaments en dotze pisos d’Igualada, sis d’Hostalets de Pierola, cinc de Vilanova del Camí, dos de Castellolí, un de la Torre de Claramunt i un de Rubió. El diputat de Benestar Social, Josep Oliva, ha explicat que el 80% de les intervencions consisteixen en canviar la banyera per una dutxa i ha afegit que el perfil majoritari dels beneficiaris és el de dones d’entre 75 i 90 anys. La iniciativa s’inclou en el segon Programa d’Arranjament d’Habitatges per a Gent Gran.
El Programa d’Arranjament d’Habitatges per a Gent Gran consisteix en realitzar petites reformes en pisos de persones amb edat avançada. L’objectiu, segons ha explicat el diputat de Benestar Social i Família, Josep Oliva, és garantir que la gent gran pugui gaudir d’autonomia i qualitat de vida en els seus propis habitatges. En aquesta segona edició, es faran un total de 1.152 intervencions en 88 municipis de la província de Barcelona que comptaran amb una inversió de 2MEUR, el 20% dels quals serà aportat pels ajuntaments. 
En el cas de l’Anoia, s’intervindrà en un total de 27 habitatges de sis municipis. En concret, es faran arranjaments en dotze pisos d’Igualada, sis d’Hostalets de Pierola, cinc de Vilanova del Camí, dos de Castellolí, un de la Torre de Claramunt i un de Rubió.
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha destacat que el programa forma part d’un dels principals objectius de l’actual govern municipal: "no deixar ningú pel camí en l’actual moment de crisi econòmica". En aquest sentit, ha recordat que l’any passat l’Ajuntament d’Igualada va destinar 330.000 euros en ajuts socials i ha afegit que, "segurament, aquest any s’hauran de fer més esforços". 
Canviar la banyera per un plat de dutxa, la intervenció més freqüent 
El 80% de les intervencions consisteixen en canviar la banyera per una dutxa per facilitar l’accessibilitat. Aquesta es complementa amb la col·locació d’ajuts tècnics com agafadors, barres o cadires de dutxa, entre d’altres. El 6% de les intervencions es fan a la cuina, on per garantir la seguretat dels residents, es decideix canviar la placa de gas per una d’elèctrica. Pel que fa al perfil majoritari, el 70% de les persones beneficiàries són dones d’entre 75 i 90 anys. Un 17% de les persones viuen soles, un 40% són parcialment dependents i un 18% són totalment dependents. 

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.