BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Vilafranca es reuneixen per treballar conjuntament projectes de recuperació econòmica a la comarca

0
1044

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor i l’alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, i s’han reunit aquest dimarts, a Vilafranca, per treballar conjuntament i impulsar iniciatives de recuperació econòmica després de la crisi ocasionada per la Covid-19. Per part de l’Ajuntament de Vilafranca també hi ha assistit els tinents d’alcalde Francisco Romero, Aureli Ruiz i Joan Manel Montfort, així com el president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Xavier Lluch, i altres representants del CCAP i de la Mancomunitat Penedès-Garraf.

La diputada Eva Menor ha explicat als representants del territori els diferents programes que actualment té en marxa la Diputació de Barcelona en matèria de desenvolupament econòmic i especialment, aquells de recuperació econòmica arran de la crisi provocada per la COViD-19. Així, la diputada ha parlat del Catàleg de Serveis de la Diputació de Barcelona, el Pla de Reactivació de l’Ocupació com d’altres específics com el de recuperació i suport al sector de l’automòbil. A més, ha recordat els serveis que ofereix la Diputació com els Serveis Locals a les Empreses o els Serveis Locals d’Ocupació, entre d’altres.

Durant la reunió, que ha tingut lloc a la capella de VINSEUM, s’han posat sobre la taula els fons Next Generation. En aquest sentit, la Diputació de Barcelona va presentar al mes de març un conjunt de 87 projectes, amb un impacte total de 1.700 milions d’euros, que podrien rebre fons del programa europeu ‘Next Generation’ i ajudar a rellançar el territori. És per això que la Diputació ha iniciat el programa ‘Next Diba. Projectes locals, participació i aliances per a la recuperació’, a partir del qual posa tota la seva infraestructura de suport als ajuntaments per facilitar que puguin presentar-se a les convocatòries que convoqui el govern estatal en relació als fons europeus.Finalment, la reunió ha servit per generar sinèrgies entre les institucions, visibilitzar i agregar iniciatives a nivell comarcal i provincial i fomentar la col·laboració publicoprivada.

En acabar la reunió, la diputada Eva Menor, manifestava que aquestes reunions territorials serveixen «per fer un mapa de les economies locals amb l’objectiu que els territoris estiguin preparats amb projectes potents per poder rebre els fons europeus». La transformació del model productiu en base a la digitalització i a l’economia verda serà l’objectiu final d’aquests fons, que, segons Eva Menor, «han de tenir un impacte en el territori. He constatat que al Penedès hi ha molt bons precedents de col·laboració entre administracions i que la comarca té experiència en la gestió de fons europeus i projectes per optar als fons next generation».

Per la seva banda, l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha agraït l’ajut de la Diputació al territori   per poder-se aprofitar dels fons europeus de recuperació. «Caldrà presentar projectes potents, tenir capacitat por executar-los i fer bé la feina perquè els fons que arribin en els propers anys s’adiguin als objectius que marca Europa», ha afirmat Regull.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.