24.2.21 – BARCELONA • Barcelonès

La Diputació de Barcelona ofereix als ajuntaments de la província un conjunt d’eines que els permeti renovar i redefinir la seva acció de cooperació descentralitzada

0
87

La “Guia de cooperació descentralitzada per a càrrecs electes” té l’objectiu d’oferir als ajuntaments un conjunt d’eines que els permetin encarar els reptes relacionats amb la cooperació descentralitzada.

Mapa municipal i comercal de la demarcació de Barcelona. Foto: Diputació de Barcelona.

La diputada adjunta de Presidència i delegada per a les Relacions Internacionals, Pilar Díaz, ha presentat aquest dimarts la “Guia de cooperació descentralitzada per a càrrecs electes”, que té l’objectiu d’oferir als ajuntaments de la província tot un conjunt d’eines útils que els permeti apostar per processos de renovació i de redefinició que permetin encarar els reptes relacionats amb la cooperació descentralitzada.

Díaz, que ha explicat que la Diputació treballa «per construir una ciutadania global, conscient i corresponsable» i perquè espais de diàleg polític com el d’avui siguin de caire permanent i de periodicitat anual, ha afirmat que «el model de desenvolupament actual és insostenible i té conseqüències desastroses no només pels col·lectius i països més vulnerables, sinó per tot el planeta». A més, també ha afegit que «aquesta pandèmia ens mostra, de manera molt contundent, la interdependència que existeix entre països i territoris».

La guia deixa palesa que la cooperació internacional és una política fonamental, imprescindible perquè governs de tot el món puguin compartir aprenentatges, recursos, pràctiques i idees per resoldre les múltiples crisis a favor de la seva ciutadania.

També es detalla que les problemàtiques actuals no es podran resoldre sense la cooperació internacional dels municipis i que el progrés es mesura amb la combinació de justícia, respecte mediambiental i accés als drets econòmics i socials de totes les poblacions, independentment del seu origen, ètnia, orientació o gènere.

La guia també inclou un repàs històric del que han estat les polítiques de cooperació municipal i n’assenyala les seves principals característiques; així com també fa una síntesi de quina és la realitat mundial en aquest àmbit i identifica els principals desafiaments als que s’enfronta i conclou amb una proposta per a la seva renovació, entre d’altres aspectes.

La guia s’ha elaborat a partir d’una diagnosi que ha intentat copsar la diversitat de realitats locals presents a la província i, alhora, a partir de sessions de treball amb tècnics municipals i entrevistes a càrrecs electes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.