LLEIDA • Segrià

La Diputació de Barcelona presenta a Municipàlia la seva aposta per les dades obertes

0
2293

En el marc de la fira Municipàlia que s’està celebrant des d’avui fins dijous a la Fira de Lleida, la Diputació de Barcelona ha presentat la seva aposta pel portal de dades obertes de la corporació, un projecte iniciat l’any 2014 que compta amb 483 recursos i que durant aquest 2021 ha rebut més de 300.000 visites.

El portal està dirigit a ciutadans i empreses i s’hi publica informació útil per aquests usuaris en formats estàndards, llicències obertes, llegibles per màquines, reutilitzables i analitzables. Així mateix, el portal també està orientat als reutilitzadors, ja que se’ls ofereix documentació i exemples, se’ls manté informats de les novetats del portal i se’ls permet interactuar mitjançant canals de participació.

Al portal s’hi pot trobar informació, per exemple, relacionada amb la qualitat de l’aigua de les fonts naturals, amb el consum energètic dels municipis, amb l’enquesta d’hàbits de consum i compra, amb els mapes de patrimoni cultural o amb el cens municipal d’activitats i establiments.

Estand de la Diputació

La Diputació de Barcelona està present a Municipàlia amb un estand on es dona a conèixer la tasca que duu a terme. Demà dimecres s’hi farà una conferència per presentar el projecte transformador de Barris i, dijous, una altra per donar a conèixer el projecte transformador NOE i el d’Esports. Les dues sessions seran a les dotze del migdia i es podran seguir de forma telemàtica.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.