30.8.19 – LLEIDA • Segrià

La Diputació de Lleida donarà llum verda al conveni pel desplegament de la fibra òptica en el pròxim Ple

0
182

El vicepresident primer, Jordi Latorre, i el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, David Ferrer, s’han reunit aquest divendres a la Diputació per reafirmar el compromís per tirar endavant el projecte


Imatge de la reunió. Foto: Dip.Lleida.
El vicepresident primer de la Diputació, Jordi Latorre; i el secretari de Telecomunicacions, Ciberseguretat i Societat Digital de la Generalitat, David Ferrer, s’han reunit aquest divendres a Lleida per seguir marcant el full de ruta que impulsi i acceleri el projecte de la implantació de la fibra òptica al territori, i han anunciat que al pròxim Ple, previst per a mitjans d’aquest mes de setembre, es donarà llum verda al conveni. El president de la Diputació de Lleida, Joan Talarn, no ha pogut assistir finalment a aquesta sessió de treball, ja que s’ha desplaçat a Flix per participar en una reunió i estar al costat del territori i els afectats per l’incendi forestal.
La signatura de l’acord permetrà executar aquest desplegament d’infraestructures tecnològiques, element clau per l’equilibri territorial i el desenvolupament econòmic del territori. A la trobada s’ha refermat el compromís i l’objectiu de fer arribar la fibra òptica als 231 municipis de les Terres de Lleida durant els pròxims quatre anys. El pressupost del projecte és de 80M€ aproximadament, on la Diputació de Lleida aportarà el 50% del pressupost, i l’altre 50%, la Generalitat.
La implementació es farà en diverses fases, i per aquesta primera, el conveni contempla un pressupost de 10M€ per part de la Diputació.
A la reunió també hi han participat el diputat Francesc Sabanés, responsable de Noves Tecnologies; i la coordinadora general de la Diputació de Lleida, Cèlia Argilés, acompanyats de responsables tècnics.
Cal recordar, que la Diputació de Lleida es va sumar al Compromís Nacional pel desplegament de la fibra òptica segellat per la Generalitat de Catalunya i les quatre diputacions catalanes.

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.