15.2.21 – BARCELONA • Barcelonès

La participació a les eleccions al Parlament del 14-F al final de la jornada és del 53,56%, amb el 98% escrutat

0
69

Són 28 punts menys que la participació total en els comicis del 2017

Segons el conseller Solé, “avui, la ciutadania de Catalunya també ha guanyat”


El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé. Foto: Gencat.
El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, ha comparegut des del Centre de Difusió de Dades per informar dels resultats provisionals i la participació final a les eleccions al Parlament de Catalunya.

La mitjana de participació en les quatre circumscripcions catalanes al final de la jornada electoral, amb el 98% escrutat, és de 53,56%, és a dir, un total de 2.827.955 persones han votat aquest 14-F. Es tracta de 28,89 punts menys que a les eleccions del 2017, que van registrar la participació més alta de la història en uns comicis catalans.

Per demarcacions, la participació és la següent:


En la que ha estat la darrera compareixença de la jornada del conseller, Solé ha fet una valoració global del transcurs de la jornada electoral, que s’han organitzat en un context d’emergència sanitària. “Avui la ciutadania de Catalunya també ha guanyat”, ha celebrat el conseller, que ha traslladat un agraïment “als milers de persones que han fet possibles aquestes eleccions”. També ha reconegut el “comportament exemplar” de la ciutadania al llarg del dia d’avui.
Resultats a Catalunya, amb un 98% escrutat

Amb el 98% a l’hora que s’envia aquesta nota, els resultats de les eleccions del 14 de febrer al Parlament de Catalunya:

Les dades definitives de l’escrutini electoral es poden seguir a temps real al web resultats.parlament2021.cat, on quedaran publicades, i a l’aplicació mòbil Eleccions 14F. També estan disponibles, per primera vegada, al Portal de dades obertes de la Generalitat.
Font: Gencat.
 

FER UN COMENTARI

Please enter your comment!
Please enter your name here

Alcaldes.eu es reserva el dret de revisar els comentaris i de no publicar-los en cas de no ser apropiats.